pinterest
De voordelen van een slimme thermostaat in combinatie met een haard

De voordelen van een slimme thermostaat in combinatie met een haard

Slimme thermostaat en open haard komen niet vaak voor in één zin. Het is echter een combinatie die heel goed samen kan. Regel met de slimme thermostaat de perfecte temperatuur in huis, terwijl de haard zorgt voor een groot gedeelte van de warmte en sfeer. In dit artikel bespreken we vijf voordelen van het combineren van nieuwe technologie met de traditionele manier van verwarmen.

Alle ruimtes verwarmen

Als de thermostaat in dezelfde ruimte zit als je open haard is de kans groot dat alle overige ruimtes niet verwarmd worden. De thermostaat registreert immers de laatst gemeten temperatuur in de ruimte die verwarmd wordt door de open haard. Om ook je andere ruimtes te verwarmen kan een slimme thermostaat goed van pas komen. Hierin kan je vaak aangeven om uit zichzelf aan te slaan. Daarnaast is het ook mogelijk om een slimme radiatorknop te installeren. Hierdoor ben je niet afhankelijk van de temperatuur in één ruimte.

Bespaar op je maandelijkse lasten

Met een slimme thermostaat kun je je energierekening flink verlagen. Je hebt ook de mogelijkheid om je temperatuur te regelen op basis van je dagelijkse routine, gecombineerd met de warmteafgifte van je open haard kun je een hoop geld én energie besparen op je maandelijkse rekeningen. Dit is een groot voordeel in de wintermaanden, wanneer de stookkosten vaak hoger zijn. Wil je het nóg slimmer aanpakken? Dan is het aan te raden om ook gebruik te maken van een slimme stekker. Hiermee maak je niet alleen je thermostaat slim, maar ook al je andere apparaten!

Gemak

Een haard wil en kan je niet van tevoren stoken. Met behulp van een slimme thermostaat kun jij vanaf elke locatie de temperatuur aanpassen. Dit is handig als je niet thuis bent, maar wel alvast je huis wilt opwarmen voor als je thuiskomt. Eenmaal thuis aangekomen kun je altijd nog de haard aansteken om zo een nóg comfortabelere omgeving te creëren.

Creëer een comfortabele omgeving

Al decennialang zorgt de open haard voor een gezellige sfeer in huis, van ouderwetse open haard tot aan de moderne haarden. In combinatie met een slimme thermostaat kan het zorgen voor een comfortabele omgeving waar niet alleen de temperatuur op orde is, maar ook de sfeer. Stel de temperatuur bijvoorbeeld in op de gewenste temperatuur, terwijl de haard zorgt voor sfeer, maar ook voor extra warmte.

Milieuvriendelijk

Uiteindelijk bespaar je energie door het gebruik van een slimme thermostaat en een haard. Hierdoor draag je bij aan een groenere planeet. Doordat je minder energie verbruikt, verminder je ook de uitstoot van schadelijke stoffen die bijdragen aan de klimaatverandering. Door een slimme thermostaat te combineren met jouw haard kan ook jij een steentje bijdragen aan een beter planeet!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen