Gebruik een haard, natuurlijke materialen en kussens in je woonkamer

Wat heb je nodig om je woon- of bijvoorbeeld eetkamer op een sfeervolle wijze in te kunnen richten? Start met een haard, meubels van verschillende natuurlijke materialen en een paar kussens op de bank! Het kan best lastig zijn om ruimtes aan te kleden, zonder dat het er te druk wordt. Een mengsel van accessoires in sterk uiteenlopende stijlen kan de woonkamer rommelig laten ogen. Precies hetgeen je wilt voorkomen. Door te starten met het selecteren van een pallet aan kleuren die je wilt gebruiken, zorg je voor rust en eenheid in de kamer. Laat deze kleuren niet alleen terugkeren in de gebruikte accessoires, maar bijvoorbeeld ook in de bekleding van de bank, de gordijnen en de kleur op de wand. 

Tip: kies voor een los binnenkussen in verschillende formaten, zodat je deze per kwartaal van een andere kussenhoes kunt voorzien. Zo pas je het interieur iedere paar maanden iets aan. 

Houten meubels en vloeren zorgen voor warmte 

Een haard in de woonkamer zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte. In het bijzonder, wanneer de haard gecombineerd wordt met bijvoorbeeld een houten televisiemeubel, een eikenhouten tafelblad of een houten vloer. Hout heeft van zichzelf een warme, authentieke uitstraling. Je combineert het daarnaast met vrijwel iedere kleur en interieurstijl. Ga je voor een moderne, industriële of klassieke stijl? Mocht je gebruik maken van vloerverwarming in huis, dan loont het om voor pvc met hout look te kiezen. PVC is veel dunner dan hout, waarmee het de warmte makkelijker door zal laten. Dit komt het rendement van de warmtepomp of cv-installatie ten goede.  

Woonkamer aankleden met verschillende accessoires

Er zijn verschillende accessoires die in ieder interieur tot hun recht zullen komen. Het gebruik van de kussens is er een voorbeeld van. Door voor een mix van verschillende modellen kussens en kleuren te kiezen, krijgt de ruimte een speelse uitstraling. Neem bijvoorbeeld een aantal rechthoekige en vierkante binnenkussens, voorzien van bijpassende kussenhoes. Naast de verschillende kussens, loont het om voor een aantal kaarsen te kiezen. Kaarsen voegen kleur toe aan de ruimte en zorgen voor gezelligheid in de avond. Je wilt de haard niet iedere avond aansteken. Denk aan warme zomerdagen, waarop de haard de temperatuur in huis al snel te hard doet laten stijgen.

Een derde accessoire: de bloempotten met vrolijke planten. Ze mogen niet in je interieur ontbreken! Net als kaarsen en kussens zorgen ze voor kleur in huis. 

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen