pinterest

Van opknapwoning naar een knusse woonkamer

Ga je verhuizen en is je woning nog helemaal leeg? Dan moet er nog veel aan het interieur gebeuren om deze een beetje knus en gezellig te maken. Maar hoe creëer je nou zo een knusse sfeer in jouw opknapwoning? In dit artikel lees je hier meer over.

Warme kleuren

Om te beginnen zal jij jouw muren moeten voorzien van een laagje verf, of natuurlijk behang, en zal je de vloer waarschijnlijk nog moeten leggen. Wanneer je voor een knusse woonkamer gaat, is het belangrijk om warme kleuren aan te brengen op de muren en een mooie warmkleurige vloer neer te leggen. Voor dergelijke grote taken kun je belangrijke benodigdheden huren bij bedrijven zoals Boels. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om dit kleurenschema verder voort te zetten bij het kiezen van het nieuwe meubilair. Ga voor een mooie bruinkleurige bank, met een gezellig vloerkleed op de houten vloer. Met warme kleuren in je huis kun je de ruimte gezellig en sfeervol maken.

Voeg zachte texturen toe

Naast kleuren kun je met zachte texturen ook een enorm verschil maken voor de sfeer in jouw woning. Heb je een houten vloer? Leg dan een kleed neer om de vloer op een bepaalde plek wat zachter te maken. Daarnaast kun je natuurlijk ook een lekkere sprei over de bank leggen. Ook met kussentjes, gemaakt met een zacht uitziende textuur, kun jij jouw woonkamer extra knus maken. Verder kun je bijvoorbeeld een lekkere zachte zitzak neerzetten. 

De verlichting

Verlichting doet ook wonderen voor een sfeervolle kamer, vooral wanneer je een mooi lichtplan maakt. In plaats van dat je jouw woonkamer verlicht met die ene grote lamp aan het plafond, midden in de kamer, is het belangrijk dat je ook kleinere lampjes in de hoeken van de kamer plaatst. Kies daarbij altijd voor een warmkleurige lamp. Verder kun je met lampenkappen met motiefjes een mooi licht en schaduweffect op de muur creëren. Dit geeft een extra knus gevoel.

Een persoonlijke draai

Geef een persoonlijk tintje aan de inrichting van je woonkamer. Hang bijvoorbeeld jouw favoriete kunstwerken en foto’s van je mooiste herinneringen op. Kies er ook voor om decoratie aan je woonkamer toe te voegen die echt passen bij jouw persoonlijke stijl. Wanneer jij jouw woonkamer echt naar jouw persoonlijke stijl en smaak inricht, zal je je er beter thuis voelen waardoor deze ruimte dan ook knusser aan zal voelen.

Een warme woonkamer creëren doe je niet alleen door de muren in een warme kleur te verven. Het zit ook in de details, zoals verlichting en decoratie en meubels. Heb je nieuwe meubels of een groot tapijt gekocht? Dan kun je bijvoorbeeld een aanhanger huren bij Boels zodat je deze met gemak kunt transporteren.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen