pinterest

De fijnste manieren om te genieten van je haard

Je zal het waarschijnlijk al wel weten, maar er is weinig zo fijn als een heerlijke (open) haard of kachel in huis. Zeker op de – typisch Nederlandse – donkere, koude dagen met veel regen en wind, is er niks fijners dan thuis warm rondom het vuur te zitten. Maar er zijn natuurlijk veel meer manieren om te genieten van je open haard of kachel. 

In dit artikel leggen we je uit welke manieren dit zijn, en hoe je er optimaal van kan genieten. Of het nou veilig binnen is in de stromende regen is, of op een zwoele zomeravond in de tuin, een open haard of kachel is altijd de plek thuis waar je volledig tot rust kan komen.

Met een heerlijk glas wijn op zwoele zomeravonden

Een kachel of haard in de tuin is vooral lekker in de zomer. In de winter zal je waarschijnlijk liever binnen zitten, maar op de lange avonden wanneer de zon laat ondergaat, is er weinig zo fijn als de warmte van vuur samen met een glas wijn in de tuin.

Een zachte rode wijn of juist een zoete witte wijn is heerlijk voor het slapengaan en als afsluiter van de dag. Het creëert zo’n moment dat écht alles op z’n plek valt. Zeker wanneer de wijnen op een perfecte temperatuur gehouden worden door een goede wijnkoelkast, zorgt voor een moment van puur genot. 

En ook in de winter kan zo’n wijnkoelkast goed van pas komen. Als je binnen zit bij het warme vuur, afgesloten van het grauwe weer, terwijl volledig je aan het genieten bent van je haard en een goed glas wijn.

Creëer een knusse sfeer rond de feestdagen

De kerstdagen staan wereldwijd in teken van gezelligheid en samenkomen. En er zijn geen betere items die mensen zo fijn laat samenkomen als een open haard of kachel. Na het gourmetten samen uitbuiken rondom de kachel met wat chocolade, een dessert of een glas wijn, er zijn weinig dingen die zo’n knusse sfeer scheppen als dat.

Maar om de kachel te gebruiken om de sfeer te verbeteren, hoef je je niet te limiteren tot de feestdagen. Elke avond met familie en vrienden is een goede mogelijkheid om de kachel aan te zetten en dat gevoel van samenhorigheid te creëren. Daarbij maakt het niet uit of het nou 25 december of 5 augustus is, een kachel of haard zorgt altijd voor een knus gevoel.

Perfect voor een romantische avond

Net zoals dat een haard of kachel een gezellig gevoel creëert met z’n allen, kan het ook zorgen voor een intiem gevoel als je met z’n tweeën bent. Niet voor niets zijn er talloze films gemaakt met een romantische scène rondom een open haard.

Het vuur dat zorgt voor een warm gevoel, het hout dat een ontspannen geluid geeft en het roodoranje licht dat zacht is op de ogen. Het is allemaal perfect om een romantische sfeer te creëren voor jou en je geliefde.

Gebruik een haard als sfeermaker en roomdivider

Een andere manier om optimaal te genieten van je haard, is om het te gebruiken als designobject. Een doorkijkhaard is hier perfect voor. Op deze manier kan je op een luxe en mooie manier twee kamers verdelen en als het waren laten samensmelten tot één. Vaak wordt dit gedaan tussen de keuken en de woonkamer, maar er zijn natuurlijk ook nog genoeg andere opties.

Op deze manier wordt een open haard een sfeermaker in elk huis en het zorgt er bovendien voor dat je huis écht uniek wordt, aangezien een haard op deze manier niet in veel huizen voorkomt. Haarden om kamers te verdelen zijn er bovendien in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd wel een haard bij zit die perfect past bij de uitstraling van jouw huis.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen