pinterest
Een mooie afwerking van de haard

Een mooie afwerking van de haard

Je hebt je misschien afgevraagd wat de beste afwerking is voor plinten kitten. Er zijn veel soorten afwerking die goed zijn voor een bepaald materiaal van de plinten. Voor oude houten planken zal een hoogglans plint verf alleen maar de imperfecties van de planken versterken, dus het is niet echt aan te raden om deze afwerking te gebruiken. Je moet gewoon het materiaal volgen dat je gebruikt om het beste resultaat te krijgen. Voor de kleur van de plint zelf, zullen veel mensen aanraden om voor wit te gaan, omdat je muren er dan schoon en netjes uitzien. De algemene regel is echter om de kleur van je muren te volgen of een andere kleur te kiezen die goed bij je muren past. Van daaruit heb je gegarandeerd mooie en verzorgde muren, al moet je er wel goed voor blijven opletten en goed voor zorgen.

Hoe plinten plaatsen?

Kan je een plint helemaal zelf installeren? Het antwoord is ja, als je maar een goede montagekit hebt om de plinten te monteren. Leer hoe je dit eerst kunt doen via online of video, zodat je fouten en misplaatsing minimaliseert en jezelf een hoop geld en tijd bespaart. De eerste stap bij het installeren van plinten is ervoor te zorgen dat uw vloeren schoon, klaar en beschermd zijn. De lijm bederft je vloer niet en stof grijpt niet in als de lijm en plinten aan elkaar kleven. Als de vloer klaar is, kun je je plinten nemen en deze uitlijnen met je muren en vervolgens de achterkant lijmen om hem aan je muren te plakken.

Hoe je je plinten onderhoudt

Om ervoor te zorgen dat je plint de juiste behandeling krijgt en er mooi en schoon uit blijft zien, moet je hem minimaal één keer per maand schoonmaken. Schoonmaken is eenvoudig, je hebt alleen een emmer met zeepsop, een doek, stofzuiger en een borstel nodig. Het eerste wat je moet doen, is al het stof van je plinten verwijderen met een droge doek. Wanneer het grootste deel van het stof is verdwenen, schakel je over op je stofzuiger om al het overtollige stof te verwijderen. Als je klaar bent, veeg je je plint deze keer weer af met een natte doek. Daarna kun je het schoonmaken met een borstel en het zeepwater dat je hebt voorbereidt. Maak hem grondig schoon en droog hem daarna af met een droge doek als finishing touch.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen