Douglas hout behandelen, hoe doe je dat?

In Nederland wordt er ieder jaar volop geklust. Voor de klussen in de voor- en achtertuin heb je tegenwoordig meerdere bouwmaterialen nodig om tot een mooi eindklus te komen. Steiger- en Douglas hout zijn een van de meest gebruikte houtsoorten voor het realiseren van schuttingen, tuinhuisjes en veranda’s.

Enkele tips voor het behandelen

Wanneer je Douglas hout aanschaft wil je dat deze zo lang mogelijk meegaat. Het tegengaan van vergrijzing is ontzettend belangrijk. Onbehandeld Douglas hout gaat 10 tot 15 jaar mee afhankelijk van de staat. 

Meerdere voordelen van behandelen:

- Mooiere kleur 
- Tegengaan van de vergrijzing
- Langere levensduur van het hout
- Langer genieten van uw tuinprojecten

In deze blog zullen wij de meest toegepaste mogelijkheden kort bespreken. Deze tips kunt u zelf na het lezen van de blog meteen toepassen op uw tuinprojecten.

Olie voor Douglas hout

Wanneer je in bezit bent van Douglas hout moet je deze ieder 2-3 jaar behandelen met speciaal olie. Het type olie dringt diep door waardoor je tot een goed resultaat komt. Het is aan te raden om het altijd binnen 3 jaar 1x de olie te behandelen met dit type houtsoort. 

Je zal het hout beschermen tegen uv-licht, schimmel en vocht. De vergrijzing zul je tegengaan waardoor je altijd de mooie oranje kleur zult hebben. 

Verven en beitsen

Het verven en beitsen is een andere mogelijkheid om Douglas hout te behandelen. Je kan het houttype een mooie felle oranje kleur geven. Let wel erop dat je het houttype niet kan verven in de felle zon. De verf moet gelijkmatig drogen om tot een mooi resultaat te komen.

Wanneer u van plan bent om het Douglas hout ieder 2-3 jaar te behandelen, zorg ervoor dat het hout heel erg goed schoon is. Maak het schoon met een ontgrijzer of een dieptereiniger. 

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen