De voordelen van een houtkachel

In de huidige tijd waarin het gas en elektra duurder zijn dan ooit, zoeken steeds meer mensen naar alternatieve manieren om de kosten enigszins te kunnen drukken. Waar je voor het dekken van de kosten voor elektra met zonnepanelen aan de slag kunt, wordt het voor gas natuurlijk een heel stuk lastiger. Toch zijn er verschillende manieren waarop jij het verbruik tot het minimum kunt beperken. Zo kun je kiezen voor een elektrische boiler, zodat je warm kunt douchen, maar ook over warm water beschikt bij het aanrecht. Een andere manier om je huis op te kunnen warmen is door het gebruik van een houtkachel. Wil jij weten welke voordelen dit allemaal heeft? Wij vertellen het je!

Je verbruikt geen gas

Het grootste voordeel van het gebruik van een houtkachel is natuurlijk dat je geen gas nodig hebt voor het verwarmen van je huis. Doordat je houtkachel brandt door middel van blokken hout, is hout het enige wat je nodig hebt. Aangezien hout in verhouding vele malen voordeliger is dan gas, is het zeker de moeite waard om te overwegen een houtkachel te laten plaatsen. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de rook goed weg kan en je voldoet aan de gestelde eisen voor de uitstoot van fijnstof. Heb je niet de mogelijkheid om een houtkachel te laten plaatsen? Dan is het allereerst een goed idee om je huidige energieleverancier eens via de energievergelijker te vergelijken met anderen. Het kan heel goed zijn dat je elder veel voordeliger uit bent namelijk.

Extra sfeervol

Het gebruik van een sfeerkachel zorgt er niet alleen voor dat je huis lekker wordt verwarmd, maar het brengt ook nog eens extra sfeer. Je kunt je voorstellen dat het vooral tijdens de donkere wintermaanden heerlijk is om naar te kijken. Die prachtige vlammen die de blokken hout doen laten smeulen, waardoor de thermostaat in de woonkamer alleen maar verder oploopt. Niet alleen zorgt het dus voor warmte, maar draagt het ook bij aan de sfeer van je woonkamer. 

Voordelig in aanschaf 

Ben je voornemens om een houtkachel aan te schaffen, dan zul je verstelt staat over het feit dat het eigenlijk relatief goedkoop is. Helemaal wanneer je het vergelijkt met de kosten voor bijvoorbeeld een complete verwarmingsinstallatie. Ook een gashaard is in aanschaf vele malen duurder. Vooral met de huidige prijzen is het dus zeker de moeite waard om je hier eens goed in te verdiepen. De kans dat we namelijk een strenge winter krijgen en de kachel dus veelvuldig een graadje hoger moeten zetten, is altijd aanwezig. Om te voorkomen dat je een torenhoge energierekening krijgt, kun je dus maar beter het zeker voor het onzekere nemen.

Eenvoudig te installeren

Het laten plaatsen van een houtkachel is in principe relatief snel gedaan. Wel is het belangrijk dat je dit door vakmensen laat uitvoeren, aangezien je niet wilt dat de pijp niet goed is aangesloten, waardoor de kans bestaat dat de rook de woonkamer in komt. Zorg er dus voor dat je dit door een gerenommeerd bedrijf laat doen, zodat je zeker weet dat je er deze winter niet alleen warm, maar ook veilig bij zit.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen