pinterest
Tips voor een sfeervolle zithoek rondom de haard

Tips voor een sfeervolle zithoek rondom de haard

Iedereen wilt na een lange drukke dag op het werk of op school thuiskomen en heerlijk neerploffen op de bank. Daarom is het belangrijk dat de zithoek er heel comfortabel en uitnodigend uitziet. Maar hoe kun je jouw zithoek zo sfeervol mogelijk inrichten? Lees gauw verder voor wat handige tips.

Neerploffen op een comfortabele hoekbank

Het belangrijkste meubel van je zithoek is natuurlijk een comfortabele bank. Het maakt dan niet zo veel uit wat jouw favoriete stijl of kleur is. Je kunt voor elke smaak en woonwens een goed passende en comfortabel zittende bank vinden. Met een hoekbank creëer je gemakkelijk een sfeervolle en gezellige zitruimte. Een hoekbank maakt optimaal gebruik van de ruimte, er gaan geen hoeken verloren en de ruimte langs de wanden wordt volledig benut. Hierdoor oogt de ruimte ook rustiger omdat er niet meerdere losse zitmeubelen staan. Hoekbanken zijn te verkrijgen in verschillende formaten en stijlen. Een stoere hoekbank of een trendy en luxe hoekbank, het is allemaal mogelijk.

De sfeer zit in de decoratie

Hoe je jouw ruimte decoreert draagt ook bij aan hoe jij je zult voelen wanneer je tijd doorbrengt in deze ruimte. Ga daarom zorgvuldig aan de slag met het decoreren van je woonruimte. Ga niet overboord met decoratie omdat dat een chaotisch effect kan hebben op de ruimte en vooral op je mind. Heb je een neutrale of simpele bank, dan kun je een opvallend vloerkleed toevoegen of een unieke salontafel om wat extra sfeer in de ruimte te brengen. Ook kun je jouw muur opfleuren door een prachtig schilderij of wanddecoratie op te hangen. Zorg er wel voor dat je ruimte er altijd opgeruimd uitziet en voelt. Dit kan je bereiken door voldoende opbergruimte te hebben. Een opgeruimde ruimte brengt een hoop peace of mind met zich mee.

Verlichting als sfeermaker

Verlichting kan dienen voor verschillende doeleinden, naast basisverlichting en functionele verlichting is er natuurlijk ook sfeerverlichting. Licht kan heel veel effect hebben op de uitstraling van een ruimte, zo kunnen de juiste lampen een warme en gezellige look geven aan jouw zithoek. Sfeerlampen geven namelijk een warm en niet te fel licht af waardoor ze perfect zijn voor al je even tot rust wilt komen. Vaak zie je ook dat bij sfeerverlichting er veel aandacht is voor het design van de lamp. Stijl je ruimte bijvoorbeeld met meerdere kleine tafellampen die naast dat ze wat meer licht in je woonkamer brengen, ook gewoon nog eens erg leuk zijn om naar te kijken.

Een warm en knus gevoel

Heb je jouw sfeervolle zitruimte in orde, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat de ruimte zodanig is ingericht dat jij je er prettig in voelt. Dit kan met name door te zorgen voor de juiste temperatuur. Zorg voor voldoende warmte door bijvoorbeeld een goed werkende haard te installeren in je zitruimte. Dat zorgt natuurlijk ook voor extra sfeer. Extra warme en comfortabele kussens op je bank of een zacht vloerkleed dragen ook bij aan het toevoegen van warmte in je huis. Ook kan je door middel van kaarsen extra natuurlijke warmte toevoegen aan je ruimte. De kaarsen kun je plaatsen in mooie en unieke kaarsenhouders die ook bijdragen aan de knusse en sfeervolle uitstraling. Zo zie je dus dat er heel veel manieren zijn om je zitruimte sfeervol, warm en comfortabel te maken zonder dat je al te veel hoeft te doen.

Vaak kun je jouw ruimte oppeppen met items die je al in huis hebt liggen. Maar wil je toch wat nieuwe items of zijn je huidige spullen toe aan vervanging? Dan kun je het best kiezen voor items die heel lang meegaan of die je kunt hergebruiken op andere plekken of voor andere doeleinden. Op deze manier raak je niets beu doordat je steeds iets kan veranderen aan je ruimte zonder extra centen uit te geven. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen