pinterest

Van keukentafel tot eetkamerstoelen: een warme en uitnodigende eetruimte creëren

Een haard is een uitstekende manier om je woning sfeervoller te maken, maar wat kun je nog meer doen om jouw woning zo sfeervol mogelijk te maken? Wij leggen je graag uit hoe je een warme en uitnodigende eetruimte creëert! Omdat dit de ruimte is waar je gedurende de dag vaak samenkomt, verdient de eetkamer zeker extra aandacht. Met behulp van onze tips slaag je er vast en zeker in om een sfeervolle ruimte van jouw eetkamer te maken.

Kies de juiste eettafel als basis

Het is misschien vanzelfsprekend, maar de eettafel is een van de belangrijkste onderdelen van de eetkamer. Er zijn ontzettend veel tafels om uit te kiezen. Wil je de perfecte tafel, kijk dan ook naar de omvang van je huishouden. Ben je meestal met z’n tweetjes? Dan is het misschien wat ongezellig om aan een gigantische tafel te eten. Maar je wilt ook geen ruimte tekort komen als je toch eens gasten uitnodigt. Het is dus ook niet onverstandig om rekening te houden met eventuele gasten. Houd bijvoorbeeld één of twee zitplekken over voor als je bezoek hebt.

Bij het kiezen van de afmetingen en de vorm van je eettafel zul je bovendien rekening moeten houden met de beschikbare ruimte. Het is daarom geen slecht idee om de rolmaat er even bij te pakken!

Voor welke interieurstijl kies jij?

Bij een eettafel horen natuurlijk ook bijpassende eetkamer stoelen. Vind je het lastig om te bepalen welke stoelen bij een specifieke tafel passen? Dan kun je ervoor kiezen om een specifieke interieurstijl aan te houden. Denk bijvoorbeeld aan de landelijke of industriële woonstijl. De meeste woonwinkels verkopen bij een tafel ook altijd bijpassende stoelen. Je kunt er ook voor kiezen om eerst wat inspiratie op te doen. Dit kan zowel online als in de showroom van een woonwinkel. Zo kun je nagaan welke woonstijl bij je past, maar ook welke kleurencombinaties en materialen je mooi vindt.

Hoe zit het met accessoires?

Natuurlijk kun je de eetkamer ook sfeervoller maken door middel van accessoires. We adviseren je om de ruimte niet te druk te maken, maar het kan geen kwaad om bijvoorbeeld een schap aan de wand te monteren. Hier kun je bijvoorbeeld een kleine kamerplant of een beeldje op plaatsen. Het is ook mogelijk om een eigen stempel op je eetruimte te drukken door middel van kussens. Tot slot kan ook de lamp boven je eettafel een groot verschil maken!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen