pinterest
3 Tips om de juiste vakman te vinden

3 Tips om de juiste vakman te vinden

Vakmensen hebben het tegenwoordig drukker dan ooit. Dit betekent dat het nog wel eens een poosje kan duren voordat je een loodgieter hebt gevonden. Een vakman heeft vaak zo veel vraag dat hij alleen de best betaalde en leukste klussen hoeft te doen.

Tip 1: Geef hem alle informatie

Aangezien een vakman bestookt wordt met offerteaanvragen is hij hier veel tijd aan kwijt. Vakmensen hebben dan ook geen tijd om in te gaan op offerteaanvragen die alleen gedaan worden om zijn beschikbaarheid te checken. Geef hem tijdens de aanvraag alle informatie die hij zou kunnen gebruiken om te bepalen of hij met jou wil samen werken. Denk hierbij aan een duidelijke klusbeschrijving waarin je het gewenste resultaat en afmetingen van jouw woning omschrijft. Ook helpt het om flexibel te zijn met gewenste de startdatum.

Tip 2: Wees bereid goed te betalen

Klanten die een laag tarief verwachten zijn ook de klanten met wie je het meeste gedoe krijgt bij onvoorziene vertragingen. Dit betekent dat een vakman liever werkt voor iemand die niet koste wat kost de prijs zo laag mogelijk probeert te krijgen. Onderhandel dan ook niet over de prijs en wees bereid het normale tarief te betalen. Een elektricien bijvoorbeeld is geen goed doel, dus wees bereid er een eerlijke prijs voor te betalen. Ook zorgt dit uiteindelijk voor betere kwaliteit: wanneer de vakman goed genoeg betaald krijgt weet hij dat hij van jouw project rond kan komen en hoeft het dan ook niet af te raffelen.

Tip 3: Vergelijk de offertes

Als je bovenstaande tips hebt gebruikt dan zul je nu offertes hebben ontvangen. Je hebt erg je best gedaan tijdens je offerte aanvraag, maar nu is het tijd om te kijken of zij hun best gaan doen! Op een offerte van een goede vakman hoort niet alleen een prijs te staan, maar ook een planning voor het project en hoe hij tot de prijs is gekomen. Daarnaast werkt iedere vakman met een andere manier om zijn prijs te bepalen. Zo heb je tarieven per uur, per vierkante meter of gewoon een prijs per project. De ene manier is niet beter dan de ander, maar afhankelijk van de klus kun je op de ene manier wel een stukje goedkoper uit zijn dan op de andere manier. Vergelijk de offerte van een loodgieter uit Amsterdam en een andere loodgieter en wie weet is er een verschil in prijs waarvan je kunt profiteren.

Conclusie

Aangezien er op dit moment meer vraag naar vakmensen is dan aanbod, zijn zij in de luxepositie om alleen de beste klussen aan te nemen. Maak daarom een duidelijke klusbeschrijving en probeer niet zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Bepaal vervolgens aan de hand van de offerte of de vakman ook kwaliteit kan leveren. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen