Een stijlvolle badkamer: zo richt je deze in!

Pas als je er op gaat letten, merk je pas hoe vaak je er komt: de badkamer. Dagelijks stap je zo’n vijf tot tien keer de badkamer in, als het niet meer is. Je kunt deze daarom maar zo stijlvol mogelijk inrichten. Met een fijne sfeer in de badkamer kom je er geheid vaker. Onder andere met de juiste stijl en sfeervolle verlichting creëer je je droombadkamer. Benieuwd naar hoe jij deze kamer zo stijlvol mogelijk inricht? Lees dan snel verder! 

 

Bepaal de stijl 

Voordat je aan de slag gaat met het inrichten van de badkamer, bepaal je de stijl. Dit is het uitgangspunt voor de rest van het proces. Een klassieke badkamer heeft een groot losstaand bad en warme tonen. Ben je meer van een strak design? Dan werk je met een neutraal kleurenpalet en ga je voor zo min mogelijk drukte. Denk dan aan een inbouw douchekraan en grote marmeren tegels. Je kan het zo gek niet bedenken!

 

Luxe voorzieningen

Daarnaast voeg je kwalitatief hoge voorzieningen toe. Deze geven al snel een gevoel van stijl aan je badkamer. Denk aan een grote inloopdouche met glazen wanden, vloerverwarming en zelfs een spiegel dat niet beslaat. Ook de juiste douchekop kan veel doen voor de uitstraling van deze ruimte. Dit zorgt niet alleen voor een luxe gevoel, maar komt ook met een hoop comfort voor jezelf. 

 

Genoeg opslag

Zorg ook voor voldoende opbergruimte. Een stijlvolle badkamer is netjes en opgeruimd. Je kunt je spullen dus niet laten rondslingeren. Deze kastjes zijn vaak netjes en onopgemerkt weggewerkt in het meubilair. Denk aan een spiegel met opbergplankjes erachter of ingebouwde ladekasten. Dat vind je ook terug in de douchecabine. Daar berg je al je heerlijke shampoos, scrubs en douchegels op.

 

Verlichting

Tot slot is verlichting in een badkamer hartstikke belangrijk. Voor wie zich wil opmaken of scheren in de badkamer is dit essentieel. Daarnaast kunnen de juiste lampen veel doen voor de uitstraling van de ruimte. Met dimbare lampen bepaal je elke dag weer de sfeer. Werk deze mooi weg in bijvoorbeeld de spiegel of hang ze op aan de muur. Ook natuurlijke verlichting bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je badkamer. 

 

Zoals je ziet, ga je met een aantal aanpassingen voor een stijlvolle badkamer. Voordat je aan de slag gaat, bepaal je de stijl van de ruimte: klassiek of modern en strak? Voeg zoveel mogelijk luxe voorzieningen toe zoals vloerverwarming of een grote inloopdouche voor wat extra comfort. Daarnaast zorgt voldoende opbergruimte voor een nette uitstraling. Tot slot bepaal je met de juiste verlichting de juiste sfeer in deze ruimte. Dus, wanneer ga jij aan de slag met de badkamer?

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen