pinterest
Zuinig en schoon stoken met accumulerende houtkachels

Zuinig en schoon stoken met accumulerende houtkachels

Accumulerende houtkachels verbranden efficiënt en schoon op hele hoge temperaturen, waarbij weinig warmte via de schoorsteen verloren gaat. Ze slaan de warmte langdurig op in de steenmassa van de kachel. Zo geven de houtkachels lange tijd (twaalf tot vierentwintig uur) een aangename stralingswarmte af en heeft ook de rest van de woning een blijvende en fijne temperatuur gebracht. Mooie bijkomstigheid: het design van deze moderne houtkachels staat ook nog eens prachtig in het hedendaagse interieur.

Wat is een accumulerende houtkachel?

Verantwoord het huis verwarmen door te stoken op hout – en dus onafhankelijk zijn van de gasleveranciers – is al een tijd in opkomst. Maar sinds duidelijk is dat fossiele energie eindig is, is de interesse voor accumulerende op hout gestookte kachels (warmte opslag in de steenmassa) gegroeid. Doordat de verbrandingstemperatuur in de vuurkamer van een accumulerende houtkachel zo hoog oploopt, is er minder brandstof nodig. Ook wordt het haardhout praktisch volledig verbrand en blijven er dus ook weinig asresten over. De emissiewaarden van dit type kachels is hierdoor zo laag, dat ze geen overlast voor de buren geven en aan alle geldige regelgeving voldoen. De (spek)stenen buitenkant van de kachel heeft een veel lagere temperatuur dan staalkachels, waardoor het ook in de directe nabijheid van de kachel aangenaam is. Hierdoor kunnen er zelfs warmtebanken aan de kachel gebouwd worden, een mooie toevoeging aan het interieur.

Meer informatie & inspiratie

Kijk voor meer informatie over accumulerende haarden & kachels bij "product in beeld". Op onze Pinterest borden vind je veel inspiratie. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Foto boven artikel: Stûv houtkachel met warmteaccumulator

Stûv

De Essentie van het vuur

Informatie aanvragen bij Stûv

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen