pinterest
Voorbeelden van moderne houtkachels

Voorbeelden van moderne houtkachels

Steeds meer mensen ontdekken hoe comfortabel en sfeervol een echt houtvuur is. Moderne houtkachels zijn enorm sfeerbepalend in huis en zorgen tegelijkertijd voor genoeg warmte om de ruimte heerlijk te verwarmen. De houtkachels van nu zijn uitgerust met de nieuwste verbrandingstechnieken en voldoen aan alle moderne eisen op het gebied van wonen en milieu. Geniet met ons mee van een aantal hartverwarmende modellen. 

FotoVoorbeelden van moderne houtkachels

Voor een kleinere ruimte

Ben je op zoek naar een sfeervolle houtkachel voor een kleinere ruimte? De ILD 7 ECO is een compacte convectiekachel met een kleine en efficiënte verbrandingskamer. Het model past niet alleen in meerdere woonstijlen, maar ook in de energiezuinige nieuwbouwhuizen van nu. Uitgerust met dubbele verbrandingstechnologie kunnen de ILD kachels worden aangesloten op een directe luchtinlaat. 

FotoVoorbeelden van moderne houtkachels

Met stralingswarmte

De Deense houtkachels van Svendsen zijn modulair op te bouwen met verschillende onderdelen. Je kan kiezen tussen de robuuste speksteen variant met stralingswarmte en convectiewarmte (dit houdt de warmte van de kachel langer vast) en het standaard houtkachel model. De kachels zijn zeer houtbesparend vanwege de hoge efficiëntie, zoals bij een gemetselde kachel. Met hun stabiele, sterke en zware constructie zijn ze zo milieuvriendelijk als technisch mogelijk is. 

FotoVoorbeelden van moderne houtkachels

Op een sokkel

Deze grote Cub’r houtkachel is een stijlvolle sfeermaker met een grote verbrandingsruimte, zodat je goed zicht hebt op het houtvuur en de kachel kan vullen met grote houtblokken. Met een sokkel onder de houthaard heb je een modern en praktisch meubel en plaats je de kachel in het middelpunt van de belangstelling. De sokkels van Becafire passen bij alle Cub’r haarden

FotoVoorbeelden van moderne houtkachels

Intelligente kachel

Ben je op zoek naar een houtkachel die niet alleen modern van buiten, maar ook van binnen is? De Sila iQ van Hase is voorzien van de iQ-technologie. Dit zorgt voor een revolutie in de wereld van houtkachels. Deze intelligente besturingssoftware en de volautomatische luchtregeling zorgen ervoor dat in iedere iQ-kachel een prachtig en schoon vuur brandt. Houtkachel Sila kan je zelf samenstellen: puur van staal met keramiek of ook speksteen. Net wat je het mooist vindt. Deze houtkachel is draaibaar waardoor je het vlammenspel en de warmte eenvoudig de richting opdraait die je wenst. 

FotoVoorbeelden van moderne houtkachels

Van gietijzer

Met solide materialen, de verbrandingskamer is van gietijzer en het traditioneel vakmanschap met de nieuwste verwarmingstechnologie heeft Jotul een moderne interpretatie gegeven aan hun populairste  houtkachel: de Jøtul F 205. Een compacte houtkachel met een natuurlijke en lichte uitstraling. Met zijn 75 centimeter ziet de houtkachel er in eerste instantie misschien klein uit, maar deze kachel is wel degelijk ontworpen voor optimale prestaties bij een laag vermogen en is robuust genoeg om koude pieken aan te kunnen. 

FotoVoorbeelden van moderne houtkachels

Fijnstoffilter

De kachels van de succesvolle ECOplus serie met fijnstoffilter van HARK zijn onberispelijk op het gebied omgevingswaarden, fijnstof-waarden en de mate van efficiëntie. De nieuwste verbrandingstechnologie van de Hark houtkachels garandeert een milieuvriendelijke verbranding en zorgt voor naleving van alle belangrijke normen en milieuvoorschriften Daarmee voldoen ze aan alle Europese normen. Daarnaast hebben ze meer vermogen en een lager brandstofverbruik. De moderne haardkachels hebben verschillende vormen en variaties. Naast verschillende kleuren, vormen en afmetingen kan je ook kiezen voor speksteenbekledingen of keramische kacheltegels. Ze geven de kachels een bijzondere flair.

FotoVoorbeelden van moderne houtkachels

Vrijstaand

Vrijstaande houtkachel RETRO XL van RENY heeft een gesloten verbranding en een robuuste uitstraling. De kachel heeft kolommen op de hoeken, een vloerplateau voor de houtopslag en kan voorzien worden van een spekstenen bovenplaat. Dit zorgt voor een behaaglijke warmte, omdat speksteen de eigenschap heeft om warmte op te slaan (accumuleren) en tot enkele uren na gebruik uit te stralen. Door de afmetingen is dit model heel erg geschikt voor plaatsing onder een voorzetschouw. Super sfeervol!

FotoVoorbeelden van moderne houtkachels

Industrieel

Houd je van de industriële woonstijl? Dan past houtkachel JAcobus 9 in een onbehandelde blank stalen uitvoering perfect bij jou. Het kleinste model van de JAcobus houtkachel collectie heeft een vermogen van 3,5 tot 7 KW en verwarmt daarmee ruimtes tot circa 120 m3. Daarmee levert de mini naast comfort en gezelligheid voldoende warmteopbrengst voor gebruik in de meeste woon- en verblijfruimtes. De JAcobus is een duurzame houtkachel met een aantal ijzersterke eigenschappen, zoals een uitstekende verbranding, een hoog rendement, een lage uitstoot van schadelijke stoffen en een eenvoudige bediening.

Meer voorbeelden van houtkachels

Meer voorbeelden van houtkachels vind je bij product in beeld. Ook op onze Pinterest borden vind je veel inspiratie. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen