Heerlijk stoken met een gashaard

Wel van een open haard genieten, maar geen zin in gedoe? Kies dan voor een open haard op gas. Geen gesjouw meer met hout, geen rommel in huis. Met één druk op de knop wordt de haard aangestoken. Aanzetten, regelen en weer uitdoen is een fluitje van een cent. Daardoor is het ook mogelijk een haardvuurtje te maken als u maar kort in de ruimte blijft. Mits goed geïnstalleerd is een gashaard veiliger omdat er geen vonken uit het vuur kunnen spatten en geen smeulende resten in de haard achterblijven. Dat maakt de gashaard ook een goede optie voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Want meerdere haarden in huis is de trend van dit moment. Kiezen voor gas is een keuze voor gemak èn sfeer. Want met de decoratieve houtblokken van tegenwoordig en de technische innovaties is het vlammenspel van een gasgestookte haard tegenwoordig niet meer van een houtgestookte haard te onderscheiden.

Makkelijk te bedienen en schone verbranding

Een gasblokkenvuur is in vrijwel elke open haard in te bouwen. Wat bediening betreft kunt u kiezen uit handbediening, afstandsbediening, hand- of automatische ontsteking en een variabele regeling van de gasvlam. Doorgaans kan de apparatuur onzichtbaar worden weggewerkt in de bestaande aslade. Een gashaard staat bovendien garant voor een veilige en schone verbranding. Dat is nog een reden dat een gastgestookte haard in opmars is. Wat uitvoering betreft zijn er klassieke modellen met natuurgetrouwe houtblokken, maar ook minimalistische modellen met bijvoorbeeld kiezels. Wat vorm betreft is de langgerekte doorkijkhaard uitermate populair. Deze is ook geschikt als ruimteverdeler, waardoor u bijvoorbeeld in de woonkamer en keuken of in de slaapkamer en badkamer van hetzelfde vuur kunt genieten.

De gashaard aansluiten

Voor gastoestellen is natuurlijk een gasaansluiting nodig, maar omdat aardgas in ons land de meest gebruikte brandstof is, is de kans groot dat er een aansluiting aanwezig is. Is dit niet het geval, dan zijn er nog gashaarden die geschikt zijn voor propaangas. Voor open haarden en kachels is verder een rookkanaal vereist dat uitkomt boven de nok van het dak. Bij gesloten gaskachels kan het gecombineerde luchttoevoer- en rookafvoerkanaal ook in de gevel uitmonden. Zo’n concentrisch rookkanaal is dé oplossing voor plaatsen waar geen rookkanaal mogelijk is. Er zijn zelfs gesloten gaskachels waarvoor helemaal geen afvoer nodig is; de rookgassen worden met behulp van een katalysator gezuiverd en in de ruimte teruggeblazen. Voorwaarde is wel dat de juiste ventilatie aanwezig is omdat er heel veel vocht bij vrijkomt.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen