Design doorkijkhaarden als ruimteverdeler

Eén van de mooiste woontrends van dit moment is de doorkijkhaard. Een prachtige object om te plaatsen in een wand of op een hoek om twee ruimtes visueel van elkaar te scheiden. Een haard als ruimteverdeler is niet voor niets populair bij interieurarchitecten!

In dit artikel geven we je een aantal mooie voorbeelden ter inspiratie (in samenwerking met Metalfire

Metalfire doorkijkhaard design - foto cafeïne #interieur #doorkijkhaard #haard #designhaard #metalfire #cafeine #architecture

Foto: Pascal Francois - Cafeine | Metalfire gashaard

Een echte eyecatcher

Een moderne gashaard in de ruimte is als ruimtevedeler een echte eyecatcher. Het haardvuur van een doorkijkhaard is van meerdere kanten zichtbaar en voelbaar en geeft de mogelijkheid om te genieten van de warmte en een prachtig vlammenspel vanuit verschillende ruimtes. Ook een hoekhaard kan als een mooie ruimteverdeler fungeren. Door deze in te bouwen in een speciaal hiervoor gecreëerde muur, ontstaat er een aparte en sfeervolle hoek in de ruimte. 

Metalfire Urban gashaard. Design doorkijkhaard op hoek. Foto: Mireille Roobaert - DSC #metalfire #haard #designhaard #doorkijkhaard #hoekhaard #interieur #architectuur #interieurarchitectuur

Foto: Mireille Roobaert - DSC | Metalfire Urban gashaard

De Metalfire Urban gashaarden zijn een mooi designobject tussen bijvoorbeeld de living en open keuken. Door de zijkanten met glas af te dekken is het vuur van alle kanten mooi te zien. Optisch vergroot het de ruimte, terwijl beide ruimtes kunnen genieten van het vuur en de warmte.

Metalfire doorkijkhaard design - foto Cafeine Stijn Vereecken #interieur #doorkijkhaard #haard #designhaard #metalfire #architecture

Foto: Cafeine - Stijn Vereecken 

Moderne haarden met een minimalistisch design zonder zichtbaar kader staan prachtig in een modern interieur. De Metalfire gahaarden kunnen volledig op maat worden gemaakt en zijn daarom erg geschikt als ruimteverdeler. Voor woningen gebouwd volgens de nieuwste bouwvoorschriften zijn een bijkomende rookterugslagbeveiliging, rookgasventilator en elektrisch gestuurde afsluitbare kleppen beschikbaar, die deze combinatie perfect mogelijk en veilig maken.

Metalfire doorkijkhaard design - foto BETA PLUS Annick Vernimmen #interieur #doorkijkhaard #haard #designhaard #metalfire #architecture

Foto: Beta Plus - Annick Vernimmen

De doorkijkhaard is vaak een designobject op zich. Er is een grote variatie in soorten en modellen. Ze zijn er in horizontale en verticale uitvoeringen of zonder kader, zodat ze door hun strakke vormgeving in de muur verdwijnen. Bij een gasgestookte doorkijkhaard heb je de keuze uit verschillende ‘vulmaterialen', bijvoorbeeld houtstammetjes of keramische kiezels. En de gashaarden zorgen voor ultiem comfort omdat ze zijn te bedienen met afstandsbediening of een app op je telefoon.

Houtgestookt

Houtgestookte doorkijkhaarden zie je wat minder, maar ze zijn er wel. Metalfire heeft een uitgebreid standaardgamma en talloze mogelijkheden in opties en maatwerk. De haarden zijn daardoor perfect integreerbaar in ieder interieur, in iedere wand en in ieder meubel. 

Metalfire doorkijkhaard design - foto Hans Verstuyft (Kaplansky) #interieur #doorkijkhaard #haard #designhaard #metalfire #architecture

Foto: Jan Verlinde – B-architecten - Kaplansky

Houtgestookte haarden hebben een soort van oercharme. Het zachte geknetter van het hout en de rustgevende geur brengen een sfeer van tijdloze kalmte in elke kamer. De houtgestookte Universal designhaarden van Metalfire hebben eideloze mogelijkheden in afmeting, stijl en afwerking en kunnen volledig op maat worden gemaakt. 

Wil je een haard in het midden van een ruimte plaatsen, dan moet er wel een oplossing komen voor de afvoerpijp. De haardenspecialist weet hierbij zeker raad.
Download voor meer informatie en inspiratie de Metalfire inspiratiegids 

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen