pinterest
Octrooi verleend op JAcobus houtkachel

Octrooi verleend op JAcobus houtkachel

Op de duurzame houtkachel JAcobus van Janco de Jong uit het Friese Gorredijk, de makers en bedenkers van het kwaliteitsproduct JAnus, is onlangs octrooi verleend. Het octrooi werd door Janco de Jong aangevraagd voor het unieke verbrandingssysteem van de JAcobus, dat ervoor zorgt dat de uitstoot van schadelijke stoffen tot vier keer lager is dan bij andere houtkachels.

Lagere CO-uitstoot

Janco de Jong, de bedenker en maker van de oorspronkelijke JAnus, is al ruim dertig jaar lang actief met het ontwerpen en vervaardigen van houtkachels. Gebruik makend van nieuwe ontwikkelingen en materialen ontwikkelde het bedrijf de JAcobus , waarmee het vooruitloopt op strengere regelgeving ten aanzien van de uitstoot van houtkachels. Het verbrandingssysteem van de JAcobus zorgt voor een verbranding die vele malen effectiever is en levert ook een lagere CO-uitstoot op. Dankzij de hoge verbrandingstemperatuur is de uitstoot van PAK’s (Polycyclische aromatische koolwaterstoffen) geminimaliseerd. Ten opzichte van de oude techniek is deze uitstoot zelfs vier keer lager.

FotoOctrooi verleend op JAcobus houtkachel

Dankzij het verbrandingssysteem voldoet de JAcobus aan de strengste Europese normen, waaronder de Europese norm EN13240. De kachel voldoet bovendien ruimschoots aan de strenge Duitse norm DIN+ en zelfs aan de strengste norm die Europa kent: de Oostenrijkse norm 15a B-VG. Deze norm stelt een rendementseis van 78% en een maximale uitstoot van 1200ppm CO, ook bij gebruik op half vermogen. De Jacobus voldoet hier ruim aan met een rendement van 80% en een CO uitstoot lager dan 1000ppm. Bekijk hier alle houtkachels& pelletkachels van Janco de Jong

De JAcobus is verkrijgbaar via een vast dealernetwerk en bij Janco de Jong in Gorredijk.

Informatie aanvragen bij JAcobus

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen