pinterest
Dit houtstookfilter is onmisbaar voor een goed werkende haard

Dit houtstookfilter is onmisbaar voor een goed werkende haard

Eigenlijk is een houtstookfilter een must als je echt wil genieten van je haard of kachel. Vanwege de geïntegreerde rookgasventilator kan de haard onder alle omstandigheden voldoende trekken. Wat deze houtstookfilter van Rookgasventilator.nl uniek maakt, is dat deze uitgerust is met een efficiënte elektrostatische fijnstoffilter dat zorgt voor 95% vermindering van de fijnstofuitstoot.

Minder fijnstof

FotoDit houtstookfilter is onmisbaar voor een goed werkende haard

Op de foto is het duidelijk te zien. Wanneer de filter uit staat, is de uitstoot van rook en milieu-onvriendelijke stoffen beduidend meer dan wanneer de houtstookfilter is ingeschakeld. Hoe minder rookgassen, hoe minder fijnstof. Het fijnstof in rookgassen is kleiner dan 0.1 μm, wat 1000 keer kleiner is dan een menselijke haar. Aangezien je keel alleen in staat is om deeltjes groter dan 2,5 μm op te vangen, kunnen de fijnstofdeeltjes dus doordringen in longen en bloedvaten, met allerlei ademhalingsproblemen en ziektes tot gevolg. 

Zelfreinigende functie

FotoDit houtstookfilter is onmisbaar voor een goed werkende haard

Je vraagt je natuurlijk af wat er dan gebeurt met het fijnstof. Een geruststellende gedachte is dat het fijnstof niet met de hand hoeft te worden verwijderd uit de filter. Het wordt opgevangen door de deeltjes elektrostatisch op te laden, waarbij de zelfreinigende functie van het houtstookfilter een deel van de fijnstof verbrandt. De overige deeltjes komen vrij in de schoorsteen en worden daar verbrand, zodat de filter niet meer met de hand gereinigd hoeft te worden.

Lees ook: Stoken zonder zorgen. Vijf voordelen van een rookgasventilator

Als de wet voorschrijft dat de schoorsteen vanaf de bovenkant toegankelijk moet zijn om schoon te vegen, kan een reinigingsluik worden meegeleverd voor installatie tussen de schoorsteen en de filter. Vraag hier informatie aan of kijk op www.houtstookfilter.nl voor meer informatie over dit product.

Let wel op dat je verantwoord stookt en het liefst in een kachel die voldoet aan de Europese Ecodesign norm. Lees ook: 10 tips om duurzaam te stoken met haardhout

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen