pinterest
Stoken zonder zorgen met een rookgasventilator

Stoken zonder zorgen met een rookgasventilator

Een open haard of kachel is een sieraad voor de woonkamer. Maar elke haard - of er nu gestookt wordt met hout of op gas - heeft een goede rookgasafvoer nodig. De aanwezige trek in het schoorsteenkanaal is hierbij een bepalende factor. Een rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en garandeert daardoor een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden. Een garantie om te kunnen stoken zonder zorgen en te genieten van een heerlijk haardvuur.

Slechte trek in het schoorsteenkanaal

Een slechte trek in het schoorsteenkanaal zorgt ervoor dat verbrandingsgassen niet goed naar buiten worden afgevoerd. De oorzaak van een slechte trek bij een houtgestookte haard is vrijwel altijd terug te voeren op een aantal punten:

  • Verkeerde afmetingen van het rookkanaal en/of de haard
  • Nieuwe kachel met beter rendement (lagere temperatuur rookgassen) wordt aangesloten op een bestaand schoorsteenkanaal
  • Te weinig luchttoevoer in de woonkamer
  • Weersomstandigheden
  • Vervuild schoorsteenkanaal

Een goede rookgasventilator biedt in deze situaties de oplossing en heb je gegarandeerd goede trek.

5 x voordelen van een rookgasventilator

Daarnaast zijn er nog meer voordelen te benoemen. UW Haard zet ze voor je op een rij:

1) Eenvoudig de haard aansteken - Het aansteken van de openhaard of kachel is veel eenvoudiger door een geforceerde afvoer (en dus zuurstoftoevoer).

2) Geen rook, roet en geuren in huis -
Dankzij een goede rookgasafvoer komt er geen hinderlijke en toxische houtrook in huis. Overlast in de vorm van prikkende ogen, benauwdheid, stank en roetaanslag op muren en plafonds behoren tot het verleden met een rookgasventilator.

3) Optimaal rendement van de kachel -
De aanwezige schoorsteentrek is één van de meest essentiële factoren voor het rendement van de kachel. Met een rookgasventilator heeft u gegarandeerd goede trek en daardoor een optimaal rendement van uw kachel.

4) Gezonder klimaat
- Een betere trek zorgt voor een betere verbranding. Uit onderzoek (bron: SGS Arnhem) is gebleken dat door toepassing van een Inatherm rookgasventilator de uitstoot van fijnstof en de toxische PAK’s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) met 30-50% afnemen!

5) Oplossing voor elke haard
- De rookgassen kunnen geforceerd, horizontaal of verticaal, uitgeblazen worden. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden wat betreft de plaats van uitmonding van het rookgaskanaal. Eventuele overlast van houtrook voor de omgeving wordt zo verkleind. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen gebouwd te worden. Voor elke haard is er een oplossing beschikbaar.

Wil je meer informatie over rookgasventilatoren? Vraag dan hieronder vrijblijvend gratis informatie aan. Of bekijk hier voorbeelden van rookgasventilatoren van Inatherm

FotoStoken zonder zorgen met een rookgasventilator   FotoStoken zonder zorgen met een rookgasventilator

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen