Alles over houtkachels

Er is niets heerlijkers om na een winterse dag bij een knapperende houtkachel te kruipen. De geur van hout en het stoken van een vuurtje blijft ouderwets gezellig. De houtkachel is een sfeerbepalend object in huis en zorgt voor genoeg warmte om een behoorlijke ruimte te verwarmen. Niet voor niets zijn dit soort kachels erg populair in koude Scandinavische landen. 


Duurzame warmte

Een houtkachel staat garant voor een maximum aan sfeer. Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat de moderne hout gestookte kachels zorgen voor duurzame warmte. Hout is immers hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een heel hoog rendement behalen. Als houtkachels goed worden gestookt, passen ze goed bij een bewuste leefstijl. Extra milieuvriendelijk zijn de kachels met secundaire verbranding, die de vrijkomende rookgassen naverbranden zodat de uitstoot maximaal schoon is. Hout als brandstof heeft wel een gebruiksaanwijzing. Stook alleen schoon, droog hout. Vers gekapt, gekloofd hout heeft afhankelijk van de soort een jaar tot twee jaar droogtijd nodig. Een droge en goed geventileerde opslagruimte is dus een must. Het rookkanaal moet minimaal één keer per jaar worden geveegd.

JAcobus 6 doorkijk houtkachel - JAcobus

Geschikte plek voor de houtkachel

Een kachel kan tegen vrijwel elke wand geplaatst worden. Wanneer een kachel vrijstaand in de ruimte wordt geplaatst, zijn de prachtige vlammen van diverse kanten zichtbaar. Achter glas of als open vuur. En dat maakt de ontwerpen van deze kachels soms zo spectaculair. Denk aan een houtkachel midden in een hoge kamer, met een lang rookkanaal richting plafond. Een geweldig element in het interieur.

Lees hier ook: Kachel als roomdivider

Wil je meer voorbeelden van houtkachels bekijken? Klik dan hier!

Informatie aanvragen bij JAcobus

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen