pinterest
Noorse houtkachel van Jotul: gloednieuwe innovatie

Noorse houtkachel van Jotul: gloednieuwe innovatie

Jøtul, de bekende Noorse fabrikant van kachels en haarden, is met haar duurzame gietijzeren openhaard F 305 genomineerd voor de belangrijkste Noorse designprijs. Het bedrijf besloot bij het ontwerpen van deze houtkachel de gevestigde opvattingen over het ontwerp van houtkachels los te laten. Het resultaat: een tijdloze, gietijzeren haard, die naadloos past in een modern interieur. De haarden zijn zo populair dat de Noorse fabrikant de vraag soms niet kan bijhouden.

FotoNoorse houtkachel van Jotul: gloednieuwe innovatie

Innovatief en milieuvriendelijk

De haarden uit de F305 serie stijgen in alles uit boven vergelijkbare kachels van andere merken. 'Het doel was om een moderne houtkachel te bouwen, die functioneerde als een klassiek model. We wilden dat de kachel genoeg ruimte had voor het hout, gemakkelijk in het gebruik was en efficiënt zonder dat we zouden inboeten op het design.' vertelt Marius Torjusen, Vice President Brands van Jøtul.

Uiteindelijk werd de verbrandingskamer horizontaal geplaatst, zodat er genoeg ruimte is voor het hout. De grote glazen deur, die 70% van de voorzijde beslaat, biedt panoramisch zicht op het vlammenspel. Als het gaat om milieuvriendelijkheid levert deze kachel geweldige prestaties. De uitstoot van zwevende deeltjes, veroorzaakt door houtverbranding, is bijna drie keer lager dan de uitstoot die volgens het Swan label/Nordic Eco Label is toegestaan. Jøtul spant zich daarnaast in om gebruikers uit te leggen hoe zij zo milieuvriendelijk mogelijk kunnen stoken. Bekijk hier de verschillende modellen uit de F305 serie en vraag gratis informatie aan.

FotoNoorse houtkachel van Jotul: gloednieuwe innovatie

Belangrijke design prijs

Met de F305 serie houtkachels ia Jøtul nu genomineerd voor de Honours Award for Design Excellence 2015; de belangrijkste Noorse designprijs die wordt toegekend aan innovatieve designprojecten van zowel bedrijven als ontwerpers. De jury van deze design Award is erg enthousiast over Jøtuls nieuwe collectie houtkachels. In het juryrapport staat: 'De Jøtul F 305 is een traditionele én een moderne kachel tegelijk. Hij is met traditioneel en karakteristiek vakmanschap uit gietijzer gemaakt en heeft zijn retro uitstraling behouden, zonder overbodige ornamenten en ouderwetse elementen.'

Over Jøtul

Jøtul is één van 's werelds oudste fabrikanten van kachels en haarden; een levendig onderdeel van de Noorse industriële geschiedenis, en nog lang niet klaar om in de geschiedenisboeken te verdwijnen. 'Het bedrijf is het prachtige bewijs dat de Noorse industrie up to date kan blijven door samen te werken met ontwerpers,' aldus Thea Mehl, Project Manager bij het DogA, Centrum voor Noors design en Noorse architectuur. Het DogA maakt de winnaar bekend op 15 april, de Dag van het Design.

FotoNoorse houtkachel van Jotul: gloednieuwe innovatie

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen