Het verschil tussen inbouwhaard en inzethaard

Het verschil tussen inbouwhaard en inzethaard

Ben je op zoek naar een nieuwe inbouwhaard? Dan kan je kiezen voor een inbouwhaard of voor een inzethaard. Maar wat is nu het verschil? Inbouwhaarden kunnen worden ingebouwd in een nieuwe schouw. Inzethaarden (ook wel inbouwcassettes of inserts genoemd) zijn oorspronkelijk ontworpen om in bestaande schouwen te plaatsen, maar kunnen ook in nieuwe schouwmantels worden ingebouwd.

Inbouwhaarden

Inbouwhaard Vista800 S02 houtgestookte open haard van Dovre
Inbouwhaarden zijn volledig ingebouwd in de schoorsteenmantel en kunnen later niet zonder breekwerk worden verwijderd. Deze toestellen zijn zowel met als zonder convectiemantel of ventilatoren verkrijgbaar. Inbouwhaarden worden meestal gebruikt in een nieuwe schouw. Alle standaard onderhoudswerkzaamheden aan de haard zijn mogelijk via de deuropening. Op de foto zie je inbouwhaard Dovre Vista 800 (foto boven artikel is Dovre Vista 900) Wil je meer weten over de inbouwhaarden van Dovre? Klik dan hier.

Inzethaarden

Inzethaard Phoenix I S07 van Dovre. Deze inzethaard is ideaal om in een bestaande schouw te plaatsen
Inzethaarden zijn ideaal voor bestaande schouwen, dus bij renovatie. Deze toestellen kunnen door hun compacte vorm en vlakke bovenkant in een opening in
 de schouwmantel worden geschoven. Door het kader van het toestel wordt de opening afgedekt. Zo kunnen de haarden achteraf eenvoudig en zonder breekwerk uit de schouwmantel worden verwijderd. Op de foto inzethaard Phoenix van Dovre met panoramisch zicht op het vuur.
Inzethaarden zijn uitgerust met een convectiemantel en vaak ook met ventilatoren. Ze worden vaak gebruikt in de vervangingsmarkt en in bestaande schouwmantels geplaatst, maar kunnen ook voor nieuwbouwprojecten worden gebruikt. Ook bij deze harden kunnen alle standaard onderhoudswerkzaamheden gebeuren via de deuropening. Bekijk hier meer voorbeelden van inzethaarden

Brochure over Het verschil tussen inbouwhaard en inzethaard aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP