pinterest
Het verschil tussen inbouwhaard en inzethaard

Het verschil tussen inbouwhaard en inzethaard

Ben je op zoek naar een nieuwe inbouwhaard met houtvuur? Dan kan je kiezen voor een inbouwhaard of voor een inzethaard. Maar wat is nu het verschil? Inbouwhaarden kunnen worden ingebouwd in een nieuwe schouw. Inzethaarden (ook wel inbouwcassettes of inserts genoemd) zijn oorspronkelijk ontworpen om in bestaande schouwen te plaatsen, maar kunnen ook in nieuwe schouwmantels worden ingebouwd.

Inbouwhaarden

Inbouwhaarden zijn volledig ingebouwd in de schoorsteenmantel en kunnen later vaak niet zonder breekwerk worden verwijderd. Inbouwhaarden met een glazen liftdeur worden meestal gebruikt in een nieuwe schouw. Alle standaard onderhoudswerkzaamheden aan de haard zijn mogelijk via de deuropening. Met deze inbouwhaard heb je sfeer en denk je aan het milieu. Is de liftdeur open, dan is er volop vuurbeleving dankzij een knapperend, geurig en rustgevend houtvuur. Is de liftdeur dicht en de haard dus gesloten, dan is er sprake van een behaaglijke kachel met een schone verbranding en een hoog rendement. Doordat de liftdeur volledig van glas is, blijft het houtvuur evengoed zichtbaar. Door de raambeluchting blijft het glas schoon. Bekijk hier voorbeelden van inbouwhaarden

Inzethaarden

Inzethaarden zijn ideaal voor bestaande schouwen, dus bij renovatie. Deze toestellen kunnen door hun compacte vorm en vlakke bovenkant in een opening (in) de schouwmantel worden geschoven. Door het kader van het toestel wordt de opening afgedekt. Zo wordt een openhaard eenvoudig een gesloten houthaard en kan de haard achteraf eenvoudig en zonder breekwerk uit de schouwmantel worden verwijderd.

FotoHet verschil tussen inbouwhaard en inzethaard

Inzethaarden zijn er met hele strakke kaders maar ook met een klassiek uiterlijk, zoals de Reny inzethaard op de foto. De moderne verbrandingssystemen van RENY hebben een gesloten en CO2-neutrale verbranding met een hoog rendement.

FotoHet verschil tussen inbouwhaard en inzethaard

Inzethaarden zijn uitgerust met een convectiemantel en vaak ook met ventilatoren. Ze worden vaak gebruikt in de vervangingsmarkt en in bestaande schouwmantels geplaatst, maar kunnen ook voor nieuwbouwprojecten worden gebruikt. Ook bij deze haarden kunnen alle standaard onderhoudswerkzaamheden gebeuren via de deuropening.

Optima houthaarden

De Optima haarden van Reny zijn een bewuste keuze voor milieuvriendelijk, efficiënt en sfeervol verwarmen. Deze duurzame energiebron voldoet aan de strengste milieu- en veiligheidsnormen. Het gepatenteerde verbrandingssysteem is voorzien van een strak en minimalistisch design. Het grote glasoppervlak biedt ruim zicht op het vlammenspel.

De Optima houthaarden zijn zowel in een nieuwe als bestaande situatie toepasbaar. Met vier uitvoeringen verschillend in afmetingen en vermogen, is er altijd een passende oplossing.

Bekijk hier meer voorbeelden van inzethaarden

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen