Totem liftdeurhaarden

DE MOOISTE LIJN LIFTDEURHAARDEN.

Het verschil tussen inbouwhaard en inzethaard

Ben je op zoek naar een nieuwe inbouwhaard met houtvuur? Dan kan je kiezen voor een inbouwhaard of voor een inzethaard. Maar wat is nu het verschil? Inbouwhaarden kunnen worden ingebouwd in een nieuwe schouw. Inzethaarden (ook wel inbouwcassettes of inserts genoemd) zijn oorspronkelijk ontworpen om in bestaande schouwen te plaatsen, maar kunnen ook in nieuwe schouwmantels worden ingebouwd.

Inbouwhaarden

Inbouwhaard met houtvuur en houtopslag. Totem liftdeurhaard hoekhaard 901 via Pierres d'Henri #liftdeurhaard #hoekhaard #totem #houthaard #inbouwhaard

Inbouwhaarden zijn volledig ingebouwd in de schoorsteenmantel en kunnen later vaak niet zonder breekwerk worden verwijderd. Inbouwhaarden worden meestal gebruikt in een nieuwe schouw. Alle standaard onderhoudswerkzaamheden aan de haard zijn mogelijk via de deuropening. Op de foto zie je een liftdeurhaard van Totem. Met deze inbouwhaard heb je sfeer en denk je aan het milieu. Is de liftdeur open, dan is er volop vuurbeleving dankzij een knapperend, geurig en rustgevend houtvuur. Is de liftdeur dicht en de haard dus gesloten, dan is er sprake van een behaaglijke kachel met een schone verbranding en een hoog rendement. 

Doordat de liftdeur volledig van glas is, blijft het houtvuur evengoed zichtbaar. Door de raambeluchting blijft het glas schoon. Totem liftdeurhaarden voldoen aan alle vereiste Europese normen. Wil je meer weten over deze liftdeurhaarden? Vraag dan hier een brochure aan.

Inzethaarden

Het verschil tussen een inbouwhaard en een houthaard. Reny inzethaard met een klassieke look #reny #inzethaard #houthaard #inbouwhaard

Inzethaarden zijn ideaal voor bestaande schouwen, dus bij renovatie. Deze toestellen kunnen door hun compacte vorm en vlakke bovenkant in een opening (in) de schouwmantel worden geschoven. Door het kader van het toestel wordt de opening afgedekt. Zo wordt een openhaard eenvoudig een gesloten houthaard en kan de haard achteraf eenvoudig en zonder breekwerk uit de schouwmantel worden verwijderd. Inzethaarden zijn er met hele strakke kaders maar ook met een klassiek uiterlijk, zoals de Reny inzethaard op de foto. De moderne verbrandingssystemen van RENY hebben een gesloten en CO2-neutrale verbranding met een hoog rendement.

Inzethaarden zijn uitgerust met een convectiemantel en vaak ook met ventilatoren. Ze worden vaak gebruikt in de vervangingsmarkt en in bestaande schouwmantels geplaatst, maar kunnen ook voor nieuwbouwprojecten worden gebruikt. Ook bij deze haarden kunnen alle standaard onderhoudswerkzaamheden gebeuren via de deuropening.

Bekijk hier meer voorbeelden van inzethaarden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen