Haarden zonder afvoer of schoorsteen

Haarden zonder afvoer of schoorsteen

Afvoerloze haarden zijn een opkomende trend. Gasgestookt-, op bio-ethanol of elektrische haarden: er bestaat een breed aanbod aan afvoerloze haarden met verschillende brandstoffen en met prachtig design. Door innovatie is deze vorm van een vuurtje stoken aanzienlijk verbeterd en bijna niet van een echt houtvuur te onderscheiden. Omdat er geen schoorsteen of afvoerkanaal nodig is, kunnen de meeste sfeerhaarden op veel plekken worden geplaatst en zijn ze eenvoudig te installeren.

Afvoerloze gashaarden

Wanneer je een haard zonder afvoer vaak wil branden en je ook wil genieten van stralingswarmte, is een afvoerloze gashaard een mooi alternatief. Deze werkt zonder schoorsteen of afvoerkanaal, omdat de verbrandingsgassen door een katalysator aan de bovenkant van de haard geleid worden, waarna de gassen worden omgezet in schone lucht. De afvoerloze gashaarden zetten 100% van het gas om in warmte; dit in tegenstelling tot een openhaard, die veel minder omzet. Hierdoor kan je flink bezuinigen op gebruikskosten en het is beter voor het milieu.  Een beveiligingssysteem zorgt ervoor dat het sfeervuur automatisch wordt uitgeschakeld, zodra het zuurstofniveau onder een gespecificeerd niveau zakt. Maar let op: afvoerloze gashaarden zijn ongeschikt voor badkamers en slaapkamers.

Afvoerloze gashaard | Gazco
Gazco Riva2 afvoerloze gashaard Klik op de foto voor meer informatie

Elektrische haarden

Elektrische haarden zijn tegenwoordig bijna niet meer van een echt houtvuur te onderscheiden. Omdat er geen verbranding is, is ook geen afvoerkanaal nodig. Het enige wat nodig is, is een stopcontact. Lees onze special over elektrische haarden voor meer informatie.

Vrijstaande elektrische haard Opti-Vrirtual 360 van Faber Haarden
Faber Opti-Virtual 360 elektrische haard

Inspiratie en informatie

Er is meer informatie en inspiratie op het gebied van afvoerloze haarden te vinden bij "product in beeld". Kijk ook eens naar de inspiratie-borden van UW-woonmagazine op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Foto boven artikel: Faber basket Opti-myst

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief