Een verantwoord gestookt houtvuur tijdens sfeervolle winterdagen: petitie van houtstokers

Wanneer een houtvuur op een verantwoorde manier wordt gestookt, is er geen onnodige overlast. Houtvuur verbindt juist. Het brengt al eeuwenlang mensen samen om zich te verwarmen. En omdat we helemaal in deze tijd snakken naar gezelligheid, is een verantwoord gestookte haard een fijne metgezel voor warme en sfeervolle winterdagen.

Met pijn in het hart zien de ervaren houtstokers dat nog niet iedereen zich bewust is van de manier waarop je schoon en verantwoord moet stoken. Juist dit zorgt voor klachten en rapportages. 'De meeste klachten over houtstook zijn vaak gebaseerd op de slechtste voorbeelden waarin onverantwoord wordt gestookt', zo stelt De Groene Stokervertegenwoordiger van alle houtstookliefhebbers. 

Petitie houtstokers

De Groene Stoker. Houtstokers. Houtkachels. Houthaard. Haardvuur

De laatste jaren zijn er volgens De Groene Stoker grote stappen gezet als het gaat om beter stoken: „Vervuilende kachels worden de deur uit gedaan en vervangen voor moderne kachels, er is meer aandacht dan ooit voor verantwoord en schoon stoken en het RIVM meldt dat de lucht de afgelopen jaren fors schoner is gewonden in ons land.” Toch blijven er moties en aantijgingen tegen houtstook verschijnen. Met een petitie 'Houtstokers, laat van je horen!' als tegengeluid reageert stichting De Groene Stoker op de klachten tegen houtstook. Zo kan iedere consument met passie voor houtvuur zijn steun betuigen. 

Houtstokers hebben massaal getekend!

Houtstokers in Nederland hebben massaal gehoor gegeven aan het ondertekenen van een petitie voor verantwoorde houtstook. Voorzitter Tjeerd de Groot van de Kamercommissie IenW ontving op 15 november 26.500 steunbetuigingen. De overhandiging vond plaats in Den Haag door Nanno Bolt en Ed de Jong, bestuursleden van Stichting De Groene Stoker. De consumentenstichting vertegenwoordigt de belangen van stokers uit heel Nederland die zich inzetten voor verantwoorde houtstook.

Deze petitie aan Tjeerd de Groot is een signaal van tienduizenden gepassioneerde stokers die graag op een verantwoorde manier genieten van houtvuur. 

Verantwoord, schoon stoken

Door je aan de regels van schoon en verantwoord stoken te houden en rekening te houden met de weersomstandigheden, bezorg je niemand onnodig overlast. Met een up-to-date kachel van hoogstaande kwaliteit, een goede installatie met nazorg, goed droog hout en stoken volgens de Zwitserse stookmethode vormt het stoken van hout geen onnodige overlast. 

Uit klachten blijkt vaak dat het ontbreekt aan een van de vier bovenstaande richtlijnen. De Groene Stoker spoort consumenten aan om verantwoord en schoon te stoken. “We roepen stokers ook op kritisch te kijken naar hun installatie en buren eens te vragen of zij werkelijk overlast ervaren. Vuur verbindt ons al eeuwenlang. Onnodige overlast mag ons niet uit elkaar drijven. Dus gun elkaar de sfeer en warmte en kijk om naar uw omgeving. Zo behouden houtstookliefhebbers hun passie.”

Over Stichting De Groene Stoker
Stichting De Groene Stoker bestaat uit stokers met een passie voor houtvuur en beschikt over een groot netwerk met liefhebbers en experts van houtstook. Er worden tips en adviezen gedeeld in de community. De Groene Stoker brengt stokers uit ons land samen in één platform en laat een positief geluid horen. Lees hier meer

De Groene Stoker

Leer alles over verantwoord houtstoken

Download de brochure

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen