pinterest
Doorkijkhaarden: opvallend functioneel

Doorkijkhaarden: opvallend functioneel

Een doorkijkhaard is het sfeerbepalende middelpunt van een ruimte. En dat is een mooie benaming voor een haard die ook functioneel kan zijn. Door het unieke ontwerp en de vele mogelijkheden zijn deze haarden een populair element in stijlvolle interieurs.

Ruimteverdeler

Een doorkijkhaard kan geplaatst worden in een scheidingsmuur of los in de kamer staan als ruimteverdeler. Bij beide is het vuur goed zichtbaar vanuit meerdere plekken in de ruimte. Zo kan een brede tunnelhaard al voor een behoorlijke afscheiding in de woonkamer zorgen, om zo een aparte televisieruimte, leeshoek of speelkamer te creëren. Of de open keuken met eettafel op een sfeervolle manier afschermen van de woonruimte. 

Of het nu tussen een woonkamer en eetkamer, slaapkamer en badkamer, of zelfs binnen- en buitenruimtes is, deze trendy warmtebronnen tillen de esthetiek van elke kamer naar een hoger niveau. Met strakke lijnen, minimalistische frames en een gevarieerd scala aan ontwerpen, passen ze perfect in zowel moderne als klassieke interieurs.

FotoDoorkijkhaarden: opvallend functioneel

Doorkijkhaard W80/52T van Kalfire is een gesloten houthaard met de modernste technieken en groot gebruiksgemak. De haard heeft een geautomatiseerde luchttoevoer, die aangestuurd wordt door een slimme thermostaat. Dit zorgt voor een betere verbranding en een prettig en gezond klimaat in het huis.

FotoDoorkijkhaarden: opvallend functioneel

Dit is de ideale plek voor een haard als deze. Door de zwarte gietijzeren lamellen geeft de Heat haard een comfortabele en gereguleerde warmte af en blijft dat ook na het stoken nog lang doen. 

Functionaliteit

Geen enkele andere haard kan dezelfde sfeer en beleving bieden als een doorkijkhaard. Naast hun verbluffende uiterlijk bieden deze haarden ook een efficiënte en effectieve manier om warmte te verspreiden. Met geavanceerde technologieën zoals dubbele verbrandingssystemen en gecontroleerde luchttoevoer zorgen ze voor een maximale warmteafgifte en minimaliseren ze het energieverbruik. Daarnaast zijn veel modellen uitgerust met geavanceerde thermostaat- en afstandsbedieningssystemen, waardoor het gemakkelijk is om de haard aan te passen aan je persoonlijke  voorkeuren. 

FotoDoorkijkhaarden: opvallend functioneel

De doorkijkhaarden op gas van de Heide Smid zijn ideaal om een ruimte op een unieke manier te transformeren. Ze hebben een handig Easy Release-systeem, waarmee de voor- en tunnelhaard kunnen worden geopend als een klapdeur, zodat de ruiten gemakkelijk kunnen worden gereinigd. De haard heeft een laag vermogen en kan optioneel worden voorzien van LED-gloeibedverlichting.

FotoDoorkijkhaarden: opvallend functioneel

Deze grote design doorkijkhaard van Boley is op maat gemaakt en afgewerkt met stalen fronten en kolommen. Boven de vuurbron is een tv-nis gemaakt met elektrische schuifpanelen. Het plateau is met lederen kussens bekleed. In dit geval is de haard voorzien van een gassysteem, maar alle andere vormen van brandstoffen zijn mogelijk. 

Doorkijkhaarden zijn voorzien van geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals hittebestendig glas en automatische uitschakelingssystemen, om maximale veiligheid te garanderen. Zo kun je met een gerust hart genieten van de warmte en sfeer.

Bekijk hier voorbeelden van doorkijkhaarden van verschillende fabrikanten en vraag informatie aan

Foto: Haard boven artikel is van Boley

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen