pinterest
Bouw je houtkachel om tot pelletkachel

Bouw je houtkachel om tot pelletkachel

Een pelletkachel heeft veel voordelen, waaronder het optimale rendement en de controleerbare warmte. De milieuvriendelijke kachel werkt volgens een gesloten verbrandingssysteem, afgescheiden van de te verwarmen ruimte en heeft een rendement van minimaal 85%, afhankelijk van de kwaliteit van de pellets. Janco de Jong geeft tips hoe je een houtkachel kunt ombouwen naar een pelletkachel. Ideaal! 

Dit heb je nodig

FotoBouw je houtkachel om tot pelletkachelHeb je een houtkachel en wil je die ombouwen naar een pelletkachel, dan maakt Janco de Jong het je heel eenvoudig. Met deze hybride (pellet) module bouw je de JAcobus 6 houtkachel in een handomdraai om. Na plaatsing van de module vul je de kachel met 5 tot 10 kilo pellets, afhankelijk van het type JAcobus 6, 9 of 12. Je legt drie aanmaakblokjes op de pellets en steekt ze aan. Na ongeveer 30 minuten branden tot vol vuur, temper je het vuur met de luchtschuif, net als bij hout. De kachel blijft hierna ongeveer drie uur branden. Je geniet extra lang van de warmte, omdat deze langzaam wordt afgegeven. 

De voordelen van pellets

FotoBouw je houtkachel om tot pelletkachelHoutpellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van resten snoeihout, zaagsel en houtspaanders. Ze worden onder hoge druk door een matrijs met gaten geperst. De hoge druk zorgt ervoor dat er zoveel warmte wordt ontwikkeld, dat de cellulose ervoor zorgt dat een pellet geproduceerd kan worden zonder bindmiddel. Omdat de pellets onder hoge druk zijn geperst, ligt de energiewaarde hoger dan dat van een blok hout. Pellets zijn altijd droog en overal verkrijgbaar. Ze laten weinig asresten na en zijn eenvoudig op te slaan. 

FotoBouw je houtkachel om tot pelletkachel

De JAcobus is verkrijgbaar via een vast dealernetwerk en bij Janco de Jong in Gorredijk. Wil je meer weten over deze slimme manier van stoken, bestel dan hier de brochure:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen