ISOduct het veiligste rookkanaal

ISOduct het veiligste rookkanaal

Wanneer u een nieuwe kachel of haard in uw woning gaat installeren, is het rookkanaal van groot belang.  Kies voor veiligheid en neem een rookkanaal van ISOduct, het veiligste rookkanaal van Europa. Het ISOduct rookkanaal wordt geplaatst zonder brandwerende omkokering, wat bouwkundige ingrepen én dus kosten bespaart.

Veiligheid is uiteraard het grootste voordeel. ISOduct voorkomt brand in de schoorsteen, kachelpijp of woning. Dat overkomt ongeveer dertienhonderd Nederlandse huishoudens per jaar. Een gezellig avondje rond de kachel, haard of allesbrander verandert plotsklaps in een nachtmerrie. Vaak zijn slecht werkende, vervuilde of oververhitte rookkanalen de oorzaak. Met ISOduct krijgen de vlammen geen kans.

Waarom is ISOduct het veiligste rookkanaal?

Rookgassen bereiken temperaturen van enkele honderden graden Celsius. De rookgasafvoer moet daarom een goede isolatie hebben, zodat de buitenkant van het kanaal niet het begin van een woningbrand kan zijn. ISOduct is in tegenstelling tot andere kanalen voorzien van een zo hoogwaardige isolatiemantel dat er geen extra maatregelen nodig zijn zoals een omkokering om het kanaal brandveilig te installeren. ISOduct maakt omkokering dus overbodig. Het product bestaat uit de gebruikelijke isolatievezels én een extra tweede laag met gesloten luchtcellen van isolatiebeton. De buitenkant van het kanaal wordt daarom nooit te warm.

 
Isoduct veilig rookkanaal


ISOduct voorkomt bovendien creosootvorming die vaak verantwoordelijk is voor schoorsteenbranden. Bij onjuiste verbranding van brandstoffen, zoals hout, komt een aantal onvolledig verbrande stoffen vrij. Dit creosoot wordt in gasvormige toestand via het rookkanaal naar buiten afgevoerd, maar een deel daarvan slaat op de wand van het kanaal neer. Die aanslag kan door een vonkje of hoge kacheltemperatuur in brand vliegen, met schoorsteenbrand als gevolg. Ook slechte isolatie van een rookkanaal en een ruw oppervlak bevorderen creosootvorming. Bij ISOduct krijgt dit alles echter geen kans. Dit heeft te maken met de gladde binnenwandafwerking en de goede isolatie dankzij de superieure isolatiemantel.

Ook lekkage is bij ISOduct rookkanalen vrijwel onmogelijk. Vaak brengt lekkage de veiligheid van rookkanalen in gevaar, omdat een verminderde trek ontstaat. Ook kunnen er giftige rookgassen vrijkomen. Bij ISOduct dus niet.

 

Brochure over ISOduct het veiligste rookkanaal aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP