pinterest
Zo werk je een nieuwbouwwoning op duurzame wijze af

Zo werk je een nieuwbouwwoning op duurzame wijze af

De oplevering van een nieuwbouwwoning gaat gepaard met een lange periode van klussen en afwerken. Bij de afbouw van een nieuwbouwhuis komt vaak veel meer kijken, dan huishoudens op voorhand verwachten. Denk bij afbouw aan het bekleden van de trap, het afwerken van de wanden in huis en bijvoorbeeld het leggen van een vloer. Voor de vloer geldt dat de gekozen afwerking te combineren moet zijn met vloerverwarming, daar het gros van de nieuwbouwwoningen tegenwoordig over vloerverwarming beschikt. Waar voorheen vaak voor houten vloeren gekozen werd, wint momenteel de gietvloer en vloer van PVC aan populariteit. Ze hebben een minimaal effect op het rendement van de warmtepomp binnen de woning. 


Afwerking van wanden met stevig behang

Ook bij de afwerking van wanden in een nieuwbouwwoning dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Vaak wordt hierbij gekozen tussen een afwerking met stucwerk en een afwerking met behang. Meer informatie over wandafwerking met beide materialen vind je online, bij een specialist op het gebied van de afbouw van nieuwbouwwoningen. De keuze voor een stevig type behang, zoals renovlies of glasvezelbehang, helpt je te voorkomen dat het werken van de woning in de eerste maanden leidt tot kleine scheurtjes in de afwerklaag. Na het (laten) aanbrengen hiervan kun je het behang in iedere gewenste RAL-kleur laten sauzen of spuiten. 


Tip: voor een optimaal eindresultaat is het raadzaam het aanbrengen van het stucwerk of behang over te laten aan een professional. Het bespaart je niet alleen veel tijd; ook helpt het te voorkomen dat je kort na het afwerken van de wanden opnieuw moet beginnen. Dat laatste kan het gevolg zijn van kieren die ontstaan tussen de banen met behang. 


Haard in de nieuwbouwwoning laten plaatsen 

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig niet meer aangesloten op het gasnet. Het maakt dat hier alleen elektriciteit gebruikt kan worden. Een nadeel voor huishoudens die dromen van een sfeervolle gashaard in de woonkamer. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven! Je zou kunnen kiezen voor een elektrische haard, zonder vuur. Ook mooi: een haard op bio-ethanol. Deze haarden kun je zelf inbouwen om ze vervolgens te vullen met bio-ethanol, wat je bij verschillende winkels of online kunt kopen. Ontsteek de brander en geniet van een sfeervol haardvuur in de herfst of winter! Houd er rekening mee dat ook van een dergelijke haard veel warmte komt. In een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning zal de temperatuur al snel minimaal één tot anderhalf graad toenemen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen