pinterest
Zo maak je de juiste sfeer

Zo maak je de juiste sfeer

Afbeelding

Gezelligheid, een warm en cosy gevoel. Zeker in de winter verlangen we daar soms intens naar. De open haard aan, vuur dat knettert, een goed glas rode wijn, stokbroodje en lekkere kaasjes en heerlijke muziek.  

Maar hoe sfeerbepalend de haard ook is, de echte sfeer in huis wordt bepaald door je verlichting. Dus is het belangrijk om een en ander goed op elkaar af te stemmen. Stel je maar voor… dezelfde setting van de haard, het wijntje, de kaasjes en lampen van 100 watt die de kamer in een hel wit licht zetten…

De juiste verlichting

De sfeer in je kamer wordt dus voor een heel groot deel bepaald door de verlichting. Daarbij is het per persoon verschillend wat je gezellig vindt. Toch is er wel een goed gemiddelde aan te geven. Een woonkamer badend in het witte licht associeert niemand met gezellig en een keuken met sfeerverlichting wordt niet als praktisch ervaren. Belangrijk is het dus om te weten waar je wat nodig hebt en hoe je daar het beste mee kunt spelen en combineren. 

Gelukkig is er in verlichting veel keuze. En dat is fijn want er zijn ook heel wat verschillende woontrends en smaken. Maar ook hebben we per ruimte in huis andere behoeftes en dus wensen. Door deze keuze in verschillende lampen, hebben we ook de vrijheid om een mix toe te passen. Combineer meerdere lampen en misschien zelfs wel in de diverse stijlen in een ruimte. Daardoor kun je niet allen je eigen sfeer maken maar de verlichting per keer dat je in de ruimte bent aanpassen. Gewoon door bepaalde lampen aan of juist uit te doen. 

Spelen met licht

In je woonkamer kies je daarom ook het liefst meerdere lampen. Denk aan een combinatie van plafondlampen, hanglampen, wandlampen, staande (voer)lampen en tafellampen. Wil je lezen, kies je wat meer verlichting of plaatselijk meer verlichting, zit je met de haard aan en een wijntje kies je voor een zacht warm licht dat het gevoel van het vuur en de vlammen ondersteund. Mooi hierbij is bijvoorbeeld een zwarte wandlamp. Zo blijft de stijl en het gevoel met de haard behouden en is er toch een mooi warm ondersteunend licht in de rest van de kamer.  

Sfeermakers

Door in een ruimte voor diverse soorten lampen te kiezen, kun je afhankelijk van jouw stemming bepalen welke lampen je aan of uit doet. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor je woonkamer. Denk bijvoorbeeld ook maar aan je slaapkamer. Wil je kleding uitkiezen, dan wil je graag voldoende licht hebben, net zoals bij het opmaken van je bed. Maar wil je voor het slapen nog even lezen, dan is een bedlampje en wat gedimd licht fijner dan een grote lamp die je hele kamer verlicht. Daarom is het kiezen voor meerdere lampen in een kamer altijd een goed idee.  

Lampen uitkiezen

Om lampen te kiezen is het belangrijk dat je genoeg keuze hebt en de lampen goed op elkaar kunt afstemmen. Daarnaast is het ook belangrijk om de direct de juiste lichtbron met het juiste watt of aantal lumen te kunnen bestellen. Op een site zoals Direct lampen kan dat en is dat ook eenvoudig. Alleen zo krijg je je plaatje compleet en zoals jij het in je hoofd hebt. 

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen