pinterest

Vaste planten voor de tuin: schoonheid die jaar na jaar bloeit

Vaste planten zijn de ruggengraat van een bloementuin. Ze zijn betrouwbaar, duurzaam en brengen jaar na jaar kleur en schoonheid in je tuin. Anders dan eenjarige planten, die slechts één seizoen meegaan, kunnen vaste planten jarenlang gedijen en zich vermenigvuldigen. Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme en prachtige tuin, zijn vaste planten de ideale keuze. In dit artikel nemen we een kijkje naar enkele van de beste vaste planten voor je tuin.

Lavendel (Lavandula)

Lavendel is een geliefde vaste plant vanwege zijn heerlijke geur en sierlijke paarse bloemen. Het gedijt goed in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Lavendel trekt ook bijen en vlinders aan en kan worden gebruikt voor geurige boeketten en aromatherapie.

Echinacea (Zonnehoed)

Echinacea, ook wel zonnehoed genoemd, is een robuuste vaste plant met opvallende bloemen die lijken op kegels. Het gedijt in zonnige tot licht beschaduwde locaties en trekt vlinders aan. Echinacea is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, paars en wit.

Hosta (Hosta)

Hosta's zijn vaste planten die geliefd zijn om hun decoratieve bladeren en lichtpaarse bloemen. Ze gedijen goed in schaduwrijke locaties en voegen textuur en kleur toe aan schaduwrijke hoeken van je tuin. Hosta's zijn ook bekend om hun variëteit aan bladvormen en -patronen.

Rudbeckia (Zonnehoed)

Rudbeckia, ook bekend als zonnehoed (niet te verwarren met echinacea), is een vaste plant met felgele bloemblaadjes en een donkerbruin centrum. Het gedijt goed in zonnige locaties en trekt vlinders aan. Rudbeckia voegt een vrolijke uitstraling toe aan je tuin.

Sedum (Vetkruid)

Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een sierlijke vaste plant met vlezige bladeren en clusters van sterachtige bloemen. Het gedijt goed in zonnige locaties en is droogtetolerant. Sedum is ook populair voor gebruik in rotstuinen.

Hemerocallis (Daglelie)

Daglelies zijn vaste planten met opvallende en kleurrijke bloemen die slechts één dag bloeien, maar in overvloed verschijnen gedurende het seizoen. Ze gedijen goed in zonnige locaties en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en variëteiten.

Geranium (Ooievaarsbek)

Geranium, ook wel ooievaarsbek genoemd, is een vaste plant met sierlijke bladeren en bloemen. Het gedijt goed in zonnige tot licht beschaduwde locaties en voegt een vleugje elegantie toe aan je tuin. Geranium is ook droogtetolerant.

Phlox (Vlambloem)

Phlox, ook bekend als vlambloem, is een vaste plant met opvallende bloemtrossen in verschillende kleuren. Het gedijt goed in zonnige tot licht beschaduwde locaties en trekt vlinders aan. Phlox is een uitstekende keuze voor borderplanten.

Achillea (Duizendblad)

Duizendblad is een vaste plant met fijn gevederd blad en platte bloemschermen in diverse kleuren. Het gedijt goed in zonnige locaties en trekt vlinders aan. Duizendblad is ook droogtetolerant en kan worden gebruikt in prairietuinen.

Salvia (Salie)

Salvia, ook wel salie genoemd, is een vaste plant met rechtopstaande spikes van bloemen in verschillende kleuren. Het gedijt goed in zonnige locaties en trekt bijen en vlinders aan. Salvia is ook populair vanwege zijn aromatische bladeren.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen