pinterest
Open haard verwijderen kosten

Open haard verwijderen kosten

Heb je een open haard die je nauwelijks gebruikt? Of heb je net een nieuw huis gekocht met een open haard die je wilt verwijderen? Dan is het belangrijk om te weten hoe je dat aanpakt en wat het wat de kosten zijn. In dit artikel leggen we het je uit.

Open haard verwijderen kosten vooraf

Voor je daadwerkelijk de open haard gaat verwijderen, moet je eerst een paar dingen checken:

  • Bevat de schoorsteen asbest? Zeker bij een wat ouder huis, kan dit het geval zijn.
  • Maakt de schoorsteen of schouw van de open haard deel uit van een dragende constructie.
  • Heb je een vergunning van de gemeente nodig om de schoorsteen te slopen?

Als er asbest aanwezig is, kun je de open haard en schoorsteen niet zelf verwijderen. Dit moet je dan laten doen door een asbestspecialist.

Wanneer je een open haard en dragende schouw gaat verwijderen, heb je vaak een omgevingsvergunning nodig van de gemeente. De gemeente controleert dan of je plannen om de open haard te verwijderen voldoen aan de eisen voor veiligheid, milieu en energiezuinigheid. De kosten voor de vergunning zijn een ongeveer 300 tot 500 euro, maar het verschilt per gemeente.

Bij de vergunningaanvraag heb je de bouwtekeningen van je woning nodig en je moet een constructieberekening laten uitvoeren. Die berekening kost je 400 tot 600 euro.

Niet dragende open haard verwijderen prijs

Bevat je schoorsteen geen asbest en maakt je open haard geen onderdeel uit van een dragende constructie? Dan kun je er ook voor kiezen om de open haard zelf te verwijderen. Je hebt dan alleen de kosten voor de bouwstellage en het afval dat afgevoerd moet worden. Je moet daar bijvoorbeeld een container voor huren.

Dragende open haard weghalen kosten

Een dragende open haard moet je zeker niet zelf weghalen. Dit is een gevaarlijke klus en bovendien mag je dit vaak ook niet zelf doen. Je huurt hier dus een vakman voor in. Deze maakt een plan voor de constructie die tijdens de sloop nodig is om te zorgen dat je huis niet instort. Verder voert de vakman de sloop uit en zorgt hij dat het afval wordt afgevoerd. Alles bij elkaar ben je dan al snel 3.000 euro kwijt.

Kosten verwijderen open haard financieren

Heb je niet genoeg spaargeld om de kosten voor de open haard verwijderen te financieren? Dan kun je hiervoor geld lenen bij een kredietverstrekker. Zorg wel dat je niet onnodig te veel rente betaalt voor de lening. Door op Rente.nl verschillende leningen te vergelijken, vind je eenvoudig de beste en voordeligste lening voor het verwijderen van je open haard.

Je kunt er ook voor kiezen om je hypotheek te verhogen en zo de kosten voor het verwijderen van de open haard te financieren. Maar door de hoge hypotheekrentes en de bijkomende kosten voor het verhogen van je hypotheek is een persoonlijke lening bijna altijd voordeliger.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen