Maak je huis duurzaam met een warmtepomp

Nederland zit vol met energie! Met een warmtepomp kan deze energie uit de natuur worden gebruikt voor de verwarming van water of als verwarmingswarmte. De warmtebron is onuitputtelijk en kosteloos beschikbaar. De buitenlucht en oppervlakte- of grondwater zijn natuurlijk altijd toegankelijk. Bestair.nl is gespecialiseerd in warmtepompen. Twijfel je nog? In dit artikel leggen we uit wat een warmtepomp is, hoe deze werkt en wat de voordelen zijn. Daarnaast benoemen we kort de diverse soorten pompen. 


Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een zuiniger en duurzaam alternatief op de CV-ketel. Het apparaat haalt energie uit een bron, zoals buitenlucht of grondwater en zet deze energie om in warmte. Het omzetten van energie gebeurt met de hulp van elektriciteit. Er komt dus geen gas aan te pas, dit is erg voordelig want veel Nederlanders willen van het gas af! Warmtepompen voor thuis worden steeds populairder. Wel is het voor de aanschaf belangrijk dat je huis uitstekend geïsoleerd is. Enkel dan kan de warmtepomp optimaal zijn werk doen. 


Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is enorm duurzaam en dus goed voor het milieu. Naast dat de pomp goed is voor de omgeving, zijn er ook een aantal voordelen voor de gebruiker! De ideale manier dus om je woning te verwarmen. Met het gebruik van een warmtepomp merk je het volgende:


  • Geen gaskosten
  • Geen schoorsteen nodig
  • Lagere CO2-uitstoot
  • Subsidiemogelijkheden
  • Lage onderhoudskosten

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt te vinden. Het maken van een beslissing over welke warmtepomp bij jou past, begint bij het weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende soorten.


Elektrische warmtepomp

Met een buitenunit zorgt de elektrische warmtepomp voor de verwarming van je huis en voor warm water in de keuken en badkamer. De warmtepomp gebruikt geen aardgas, maar stroom. Met de aanschaf van dit type pomp kun je dus op een energiezuinige manier afstappen van het gasgebruik. 


Lucht/lucht-warmtepomp

Bij dit type pomp wordt de warmte uit de buitenlucht gehaald. Net als bij een airco is er sprake van een binnen- en buitenunit. De woning kan met de lucht/lucht-warmtepomp zowel worden verwarmd als verkoeld.


Water/water-warmtepomp

Bij deze pomp wordt de warmte uit het grondwater gehaald. Deze pomp heeft een uitstekend rendement omdat de temperatuur van het grondwater het gehele jaar een constante temperatuur heeft.


Lucht/water-warmtepomp

Deze pomp draagt energie over vanuit de buitenlucht naar het verwarmingswater in het CV-systeem. 


Al met al is het zeker aan te raden om een warmtepomp voor thuis te overwegen. Zo’n pomp biedt enorm veel voordelen en is het zeker waard wanneer je je steentje wil bijdragen aan het verbeteren van het milieu.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen