pinterest
Isolerende raam decoratie, lekker in de winter!

Isolerende raam decoratie, lekker in de winter!

Opwarmen of gewoon lekker knus in huis zitten, met een hapje en een drankje een goede film kijken of een goed boek lezen, doe je natuurlijk het liefst met een beetje warmte en zonder tocht. Heb je last van tocht via kieren bij je ramen en heb je last van deze buitenlucht? Dan is daar wel wat aan te doen en kan je kiezen voor isolerende raam decoratie.

Afbeelding

Warmteverlies via je ramen

Je zou het misschien niet verwachten, maar je ramen zorgen voor een warmteverlies van 20% bij dubbel glas en tot 50% bij enkel glas. Dat is uiteraard erg zonde van de warmte in huis en slecht voor je portemonnee.

Barrière tegen kou in huis

Raam decoratie met een combinatie van verschillende lagen is eigenlijk het grote geheim voor isolerende raamdecoratie. Door meerdere lagen raamdecoratie te gebruiken zoals inbetweens, met daar overheen dikke overgordijnen of beter nog, verduisterende gordijnen kan je de warmte goed in huis vasthouden en voorkom je tocht. Gordijnen zijn van zichzelf al isolerend en als je dan ook nog eens een dubbele laag creëert, zal je huis een stuk warmer zijn. Dit komt omdat je een luchtlaag tussen je raam decoratie creëert, net zoals bij dubbel glas, wat ervoor zorgt dat de warmte binnen blijft. 

Gordijnvoering

Wanneer je al overgordijnen hebt hangen of je wil gordijnen kopen die je echt helemaal het einde vindt, maar die eigenlijk iets aan de dunne kant zijn, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om je gordijnen te laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met molton, een echte isoleerder!

Ook handig voor de warme dagen

Natuurlijk is het erg aangenaam als je goede isolerende raam decoratie hebt hangen. Deze zijn niet alleen lekker knus en warm in de winter, maar het is ook een goede oplossing voor de warme dagen in de zomer. In de zomer wil je juist je kamer koel houden en dan komt je isolerende raam decoratie weer goed van pas. Als je overdag je gordijnen sluit, hou je de zon en de warmte buiten en zorg je ervoor dat je een redelijk constante temperatuur in huis hebt.

De voordelen van isolerende raamdecoratie

Isolerende raamdecoratie heeft dus veel voordelen die we hier nog even voor je op een rij zetten:

  • Een dubbele laag raamdecoratie zorgt voor een effectieve isolatie om de kou buiten te houden.
  • Het bespaart je uiteindelijk geld op je energierekening. 
  • Er is keuze en aanbod in overvloed om een mooie en passende combinatie van meerdere raam decoraties te vinden die bij jou interieur past. 
  • Het is niet alleen isolerend, maar werkt ook verkoelend in de zomer.
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen