pinterest
Interieurtips voor woonkamers met een haard

Interieurtips voor woonkamers met een haard

Afbeelding

Heb je een woonkamer met een haard, dan creëer je daarmee al een bepaalde sfeer. Het is knus en gezellig als er een levendig vlammenspel te zien is. De rest van het interieur is echter ook belangrijk om een sfeer naar wens te realiseren. Daarom volgen hier een aantal interieurtips voor woonkamers met een haard.

1. Raambekleding

De haard is een blikvanger in je woonkamer, maar dat geldt eveneens voor de raambekleding. De uitstraling van de raambekleding is af te stemmen op de gewenste sfeer. Heb je bijvoorbeeld een landelijke inrichting met een open haard? Een jaloezie hout als raambekleding versterkt het landelijke karakter in je woonkamer. Bovendien biedt een jaloezie vele voordelen, bijvoorbeeld door juist meer of minder lichtinval te creëren. Of om als bescherming tegen zonlicht te dienen.

Afbeelding

2. Vul de lege hoek naast de haard op

In veel woonkamers ontstaat er na het plaatsen van een haard aan beide kanten een lege hoek. Het is mogelijk om deze hoekjes op verschillende manieren meer sfeer te geven. Een van de simpele interieurtips is het verven van de muur achter de open haard. Geef dat deel een warme kleur om nog meer sfeer te creëren. Het is ook mogelijk om naast de haard een kastenwand te maken of de ruimte te gebruiken voor het opslaan van hout.

3. Plaats haardaccessoires in het zicht

Het is om je interieur te decoreren ook mogelijk om haardaccessoires in het zicht te plaatsen. Bijvoorbeeld door een mooi rek te kopen waard je haardhout in bewaard. Deze houtrekken of houtbakken zijn in allerlei designs verkrijgbaar. Zo is het gemakkelijk om een haardbak of rek te kopen die bij je interieurstijl past. Naast opslagruimte voor hout is het ook mogelijk om een sierlijk haardstel aan te schaffen dat je naar de haard plaatst. Dat is praktisch en het haardstel dient ook meteen ter decoratie.

4. Kies voor een mooi vloerkleed

Bij een haard in de woonkamer denk je al snel aan een mooi berenvel ervoor op de grond. Nou kan je ook gewoon voor een ander type vloerkleed kiezen om gezellig knus voor de haard te zitten. Ga je het vloerkleed gebruiken om op te zitten dan is het aan te raden om meteen ook wat grote kussens te kopen. Dat maakt het net even comfortabeler om urenlang alleen of met elkaar van het schouwspel van de haard te genieten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen