pinterest
Haal het meest uit je haard met deze 5 tips

Haal het meest uit je haard met deze 5 tips

Heb je een haard in je woonkamer dan wil je daar natuurlijk optimaal plezier aan beleven. Dus niet alleen op het moment dat de haard aanstaat. Er zijn namelijk veel momenten, waarop de haard niet brandt. Besteed je geen aandacht aan de verdere aankleding van de haard dan is dat een gemiste kans. Het is heel eenvoudig om met een aantal accessoires de haard als echte blikvanger te laten dienen. Dan haal je pas het meest uit je haard. Ontdek deze 5 tips maar eens.

1. Creëer gezelligheid rond de haard

Een haard is functioneel en staat ook nog eens prachtig in een woonkamer. Het is extra sfeervol te maken door gezelligheid rond de haard te creëren. Bijvoorbeeld met een mooie plaid die je over de bank drapeert. Dat geeft een extra knus gevoel en natuurlijk ook warmte als je de haard niet aan hebt staan.

2. Kies voor de beste houtsoort

Als je de haard aan wilt doen en lang van het vuur wilt genieten, is het belangrijk om de juiste houtsoort te gebruiken. Er zijn verschillende soorten hout die geschikt zijn om in de open haard te gebruiken. Bijvoorbeeld hout van fruitbomen, maar ook berkenhout, essenhout en eikenhout zijn ideaal. Het is aan te raden om geen dennensoorten te gebruiken, want dat is zachter hout en levert minder rendement op. Bovendien zorgt zacht hout voor meer vervuiling.

3. Zet haard accessoires neer

Het is bij een houtkachel van belang dat je over verschillende haardaccessoires beschikt. Bijvoorbeeld over een pook net als over een tang en een vegertje. Deze accessoires zijn functioneel, maar verdienen ook een fraaie plek naast de open haard. Op deze manier dient de haardset ook nog eens als woondecoratie. Het is eveneens aan te raden om voor de opslag van hout bij de haard voor een decoratieve opslagplek te kiezen. Bijvoorbeeld in de vorm van een houtmand of houtrek.

4. Plaats een haardplaat tegen de achterwand

Een haardplaat is eveneens een waardevolle aanvulling als het erom gaat het maximale uit je haard te halen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een decoratieve haardplaat te plaatsen tegen de achterwand. Dat heeft ook als voordeel dat het rendement hoger is.

5. Beschermende plaat op de vloer

Er zijn speciale platen die op de vloer te leggen zijn om bescherming te bieden tegen schroeiplekken. In plaats van een plaat is het ook mogelijk om de keuze te maken voor een vonkengordijn. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen