pinterest
Elektrische haard als duurzaam alternatief

Elektrische haard als duurzaam alternatief

De elektrische haard stijgt de laatste jaren enorm in populariteit. Het grootste voordeel is uiteraard het feit dat je geen rookkanaal nodig hebt, waardoor je al veel kosten uitspaart. Je steekt de stekker van een elektrische haard gewoon in het stopcontact, waardoor je ook in de slaapkamer of in de badkamer een sfeerhaard kunt plaatsen. De beeldtechnieken van het vuur zijn tegenwoordig zo ontwikkeld dat je bijna het idee krijgt van een echte open haard. Hierdoor is de elektrische haard een serieus alternatief geworden voor de traditionele haard.

Verandering gasnetwerk

Vanaf 1 juli 2018 is er verandering gekomen in het aantal huizen dat aangesloten is op het gasnetwerk. Vanaf halverwege vorig jaar mochten nieuwe woningen niet meer aangesloten worden op gas en worden huizen voorzien van elektrische verwarming. Dit omdat Nederland in 2050 energieneutraal moet zijn. Elektrische haarden sluiten dus mooi aan op de ontwikkeling naar duurzame energie.

Realistisch vlammenspel

Als je graag wilt minderen op gasverbruik en je huis op een andere manier wilt verwarmen, is een elektrische haard een interessante optie. Ze zijn niet alleen maar te koop als sierhaard maar ook verkrijgbaar als complete kachel. Er zijn allerlei technologieën in omloop die een realistisch beeld geven van een echte open haard. Zo zijn Opti-Virtual, Opti-Myst en Opti-Flame technieken die een 3D-vlammenspel kunnen weergeven. Een flatscreen met vlammetjes is dankzij deze ontwikkelingen definitief uit de tijd.

Aanpassen op inrichting

Het mooie aan elektrische sfeerhaarden is dat je ze helemaal kunt laten aansluiten bij de inrichting van je woning. Als je een moderne inrichting hebt, kun je kiezen voor een meer moderne uitvoering. Bij een klassieke of authentieke woninginrichting kun je gaan voor een meer authentieke haard.

Verwarmen afzonderlijke ruimtes

Elektrische sfeerhaarden zijn vooral geschikt als verwarming van afzonderlijke ruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld heel goed een sfeerhaard in de badkamer plaatsen en zodoende energiekosten besparen. Is dat laatste doorslaggevend bij de aankoop van een sfeerhaard? Vergelijk dan het energieverbruik van de sfeerhaarden, maar richt je ook op online energie vergelijken van de energietarieven.

Sfeerhaarden met verwarmingselement

Twee van de meest verkochte sfeerhaarden met verwarmingselement op dit moment zijn de Livin Flame Noville en de Dimplex Prism 5051. De LFN is een inbouwhaard die je heel eenvoudig op elke plek in je woning kunt installeren. De voorzijde is voorzien van een gasplaat met een uiteenlopend palet aan kleurinstellingen. Om het ook nog eens functioneel te maken heeft deze sfeerhaard een verwarmingselement met een vermogen van 1000-2000 Watt, die je kunt aan- en uitzetten. De DFP 5051 is eveneens voorzien is van uitgebreid kleurenpalet. De Opti-Flame-techniek zorgt ervoor dat je het vlammenspel naar wens kunt bedienen en ook hier is sprake van een ingebouwd verwarmingselement. Voor de verlichting wordt de nieuwste led-technieken aangewend, waardoor het stroomverbruik minimaal is.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen