pinterest

De magie van Monstera: transformeer je interieur met groene planten!

Je hebt je woonkamer helemaal ingericht zodat het aansluit op jouw interieurwensen en stijl. Een mooie haard geeft elke woonkamer een uniek karakter, of je nu gaat voor een strakke, moderne haard of juist een met een rustieke uitstraling. Maar om van je haard een echte eyecatcher te maken, raden wij aan om haar te stijlen met een mooie, grote kamerplant! Door planten voor in huis te kopen, voeg je niet alleen een frisse, groene look toe aan je interieur maar zorg je er ook voor dat de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert. Zeker grotere kamerplanten hebben hoge luchtzuiverende kwaliteiten en zorgen er ook voor dat de luchtvochtigheid verbetert.

Een monstera voor iedereen!

De keuze aan kamerplanten is eindeloos, en er is voor ieder wel wat wils. Maar voor een grandioos, tropisch en groen effect, ga dan voor een Monstera in huis. De monstera, ook bekend als gatenplant, komt oorspronkelijk uit de jungles van Midden- en Zuid Amerika en zijn ontzettend gemakkelijk in onderhoud. Monstera komt van het Latijnse woord monsterum, wat monsterlijk betekent, want deze plant kan met de juiste zorg en liefde ontzettend groot worden. We hebben de leukste Monstera varianten voor je op een rijtje gezet:

Het statement piece in huis

De Monstera Deliciosa kan tot wel 130 centimeter hoog worden en geeft elke kamer een tropische look. Haar grote, glanzende groene bladeren hebben hoge luchtzuiverende kwaliteiten en vullen elke lege hoek (naast de haard) op met een frisse, groene look.

De moderne look

Als jouw interieur geïnspireerd is door neutrale, witte tinten dan is de Monstera Thai Constellation de perfecte keuze voor jou. Het is een zeldzame soort die je niet vaak in het wild tegenkomt, maar gelukkig kun je ze tegenwoordig gemakkelijk online bestellen. Deze Monstera variant is geliefd vanwege haar unieke bladeren met groene bladeren met witte spots of juist totaal witte bladeren. Deze monstera heeft ook hoge luchtzuiverende kwaliteiten, is gemakkelijk in onderhoud en wordt tot zo’n 60 centimeter hoog. 

Of ga voor de volle, tropische look

Ben jij op zoek naar een instant tropische look die elke lege hoek volledig opvult? Ga dan voor de Monstera Adansonii. Deze Monstera variant is een klimmer en groeit het beste met een klimstok. Haar volle gaten bladeren zorgen voor een volle look en wordt ook wel Monkey Mask genoemd vanwege haar gegroefde bladeren. Ze heeft hoge luchtzuiverende kwaliteiten, is gemakkelijk in onderhoud en kan tot wel 120 centimeter hoog worden.

Voor elke interieurstijl bestaat er wel een Monstera, de perfecte kamerplant om elke kamer om te toveren met haar groene pracht. Of je nu gaat voor klein, groot of groter, elke variant heeft hoge luchtzuiverende kwaliteiten, groeit snel en is ontzettend gemakkelijk in onderhoud.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen