Zo voorkom je een muizenplaag

Het is niet fijn om een muis in huis te hebben. Het is al helemaal niet fijn om een hele plaag in huis te hebben. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Er zijn een aantal zaken die je kunt aanpakken om te voorkomen dat je zelf met een plaag te maken krijgt. Natuurlijk kan je ook de ongediertebestrijding bellen. In dat geval kan je er zeker van zijn dat alles professioneel wordt opgelost. Voor het zover is, kan je echter het best de volgende dingen even doen in huis om zeker te zijn dat je muizen buiten houdt.

De aantrekkingskracht van voedsel

Om te begrijpen hoe een muizenplaag ontstaat, is het eerst belangrijk om te weten waar muizen eigenlijk op af komen. In de meeste gevallen zal dat voedsel zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan voedselresten die je rondstrooit. Dit doe je bijvoorbeeld eigenlijk om de vogels te voeren, maar het kan een negatief effect hebben. Dit geldt trouwens niet alleen voor gewone voedselresten. Ook het vogelvoer wat je hebt staan dat niet afgesloten is weggeborgen trekt muizen aan. Let dus in alle gevallen op het goed opruimen van voedsel in en om het huis om zeker te zijn.

Ook in huis goed opletten

Het is ook belangrijk om goed op te letten wat je in huis allemaal laat staan. Ben je iemand die maar weinig vaat heeft en het dus vaak een aantal dagen opspaart voor je het afwast? Dan kan ook dat een aantrekkingskracht op de knaagdieren uitoefenen. Ook vuilnisbakken die langzaam gevuld raken en dus lang blijven staan zorgen hiervoor. Om die reden is het dus ook misschien wel iets slimmer om te zorgen dat alles tijdig wordt opgeruimd om een plaag te voorkomen. Let er goed op wanneer je het huishouden aan het doen bent.

Wegen om binnen te komen

Tot slot is het belangrijk om de wegen om binnen te komen af te sluiten. In een woning komen muizen vaak via ventilatiegaten. Zorg daarom dat er roosters voor zitten zodat de muizen daar niet door naar binnen kunnen. Kijk ook de kruipruimte goed na. Ook daar is vaak wat ruimte voor de dieren om naar binnen te dringen. Op die manier kan je zorgen dat ze niet binnen kunnen komen en kunnen verzamelen of nestelen. Het is slim om alles ook met enige regelmaat na te lopen. Zo weet je zeker dat je veilig bent.

Muizenplaag in huis #muizen #muizenplaag

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief