pinterest
Hoe je voordelig en milieuvriendelijk kunt stoken

Hoe je voordelig en milieuvriendelijk kunt stoken

Stoken is leuk en gezellig. Het kan echter ook duur zijn. Daarnaast kan je er schade mee aan het milieu toebrengen. Dat maakt het dus belangrijk om er op de juiste manier mee om te gaan. Het is belangrijk om te weten hoe je dit het beste aanpakt. In de eerste plaats doe je dat natuurlijk door te zorgen dat de schoorsteenveger regelmatig langskomt. Door de schoorsteen goed schoon te houden is in ieder geval vast te zorgen voor meer hygiëne. Eén keer per jaar is al voldoende. Er zijn ook andere zaken belangrijk.

Het juiste hout gebruiken

Voordelig en milieuvriendelijk stoken hangt ook af van het juiste hout. Waarbij het nadrukkelijk om hout gaat. Andere materialen, zoals bijvoorbeeld karton, kun je beter niet stoken. Het is slimmer om altijd voor hout te gaan. Gebruik dan ook hout dat niet geverfd of op een andere manier bewerkt is. Dit onbewerkte materiaal brand beter en is ook vele malen minder schadelijk. Kijk dus altijd even goed na of je het juiste hout voorhanden hebt om mee te werken. Dit maakt het schoonmaken overigens ook nog eens iets gemakkelijker te doen wanneer de veger lanskomt hiervoor.

De juiste manier van stoken

Ook de manier waarop je het hout stookt is van belang. Zo is het bijvoorbeeld zaak om te leren hoe je het hout op de beste manier kunt stapelen. Zo brandt het beter op en heb je dus minder hout nodige om te stoken. Het is onder andere zo dat het beter werkt wanneer het kleine hout boven ligt en de grote blokken onder, in plaats van omgedraaid. Door dit goed te stapelen zijn veel meer branduren uit het hout te halen. Waardoor je er dus ook veel meer plezier van hebt en goedkoper uit bent.

De juiste weersomstandigheden uitkiezen

Het is ook aan te raden om niet altijd te stoken. Dat betekent dus in de eerste plaats dat je niet dagelijks van ’s middags tot ’s nachts de haard aan hebt. Het betekent echter vooral dat je alleen stookt bij de juiste weersomstandigheden. Er moet in ieder geval ten minste een briesje wind staan. Ook is het wel zo fijn wanneer er geen mist hangt. Zo blijft de rook niet hangen en ben je net iets milieuvriendelijker bezig. Het is belangrijk om hier goed op te letten want het effect is veel groter dan je zelf zal merken.
Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen