Een strak interieur toch persoonlijk maken

Een strak interieur toch persoonlijk maken #interieur #tips #styling #interieuridee

Een zogenaamd strak interieur stamt uit de jaren '80, toen veelal gekozen werd voor zwarte meubels tegen een witte achtergrond. Nog steeds zijn er veel mensen met een voorkeur voor een minimalistische benadering en niet te veel 'losse rommel' in hun woonkamer willen. Maar om te voorkomen dat je huis er anoniem uit komt te zien, wil je toch een persoonlijke touch aan het geheel geven. Met de gezelligheid van een houtkachel kom je al een heel eind.

Rust in je hoofd

Stapeltjes tijdschriften op de keukentafel, een fruitschaal met allerlei rommeltjes behalve fruit erin, rondslingerend speelgoed, snoeren-spaghetti achter de computer en tv, scheef hangende schilderijtjes. Veel mensen houden niet van een rommelig interieur. Soms komt dit door de drukte onder de hersenpan die we dagelijks te verstouwen krijgen. Je werkt aan een belangrijke presentatie op je werk, je kind heeft iets te veel gekkigheid uitgehaald op school of je piekert je suf welke vorm van energie het duurzaamst en voordeligst is. Dan wil je niet thuiskomen in een huis waar van alles rondslingert, laat staan met allemaal meubels die niet bij elkaar passen. Een opgeruimd huis zal ook eerder een opgeruimd hoofd betekenen. 'Strak' vormt daarbij voor velen de basis. 

Maak het persoonlijk

Toch wil je wel wat meer gezelligheid toevoegen, zodat je niet in een veredelde wachtkamer zit te relaxen, 's avonds. Een strak interieur wil niet zeggen dat er geen plek is voor persoonlijke spullen. Ingelijste familiefoto's aan de muur, je tijdschriften en kranten netjes in een lectuurbak en een rijtje boeken op een in de muur verzonken plank geven je woonkamer al snel kenmerken die bij jouw karakter passen. Je favoriete muziekinstrument op een standaard (of je dit nu kunt bespelen of niet) steekt mooi af als blikvanger - al moet je deze wel regelmatig afstoffen. De vele snoeren van modem of tv, alsmede de vele opladers die je meermalen per dag nodig hebt, kun je overigens wegwerken op dit soort manieren

Letterlijk warmte in huis brengen (en wat energie besparen)

Een houtkachel past prima in een strak interieur. Je spaart er energie mee uit omdat ze vaak grote ruimtes verwarmen en je je centrale verwarming niet hoeft aan te spreken. En je zult het ding niet elke dag gebruiken, maar het design op zich is al een toevoeging aan je interieur. Een exemplaar zoals deze brengt letterlijk en figuurlijk warmte in huis. Er gaat niets boven restjes houthakken op een zondagmiddag, het ding gezellig aansteken en een oude film opzetten. En het brood uit de vriezer dat je straks bij de hartige soep wilt serveren, ontdooi je er gewoon bovenop.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief