Een elektrische haard aanschaffen? Hier moet je op letten!

Een gezellig vuurtje erbij in de avond of op de koude dagen zorgt altijd voor meer sfeer. Het is dus niet gek dat steeds meer mensen een mooie open haard in huis kunnen waarderen. Waar vroeger een haard puur voor de warmte werd aangeschaft, willen we nu vaak een haard vanwege het gezellige knisperende geluid en de romantische sfeer die het met zich meebrengt. Een elektrische haard is een milieuvriendelijk alternatief op een echte haard, maar we vertellen je graag over een paar aandachtspunten bij het aanschaffen van dit type haard.

een-elektrische-haard-aanschaffen-hier-moet-je-op-letten

Waar ga je hem plaatsen?

Een elektrische haard kan bijna overal geplaatst worden, omdat er geen rookkanaal of schoorsteen nodig hebt om de rook af te voeren. Een elektrische haard maakt namelijk geen rook aan en zorgt hierdoor dus ook niet voor veel hitte. Je kunt deze dus op veel plekken in een wand laten plaatsen. Uiteraard heeft deze haard wel stroom nodig, dus is het verstandig als je deze vlak bij een van de wandcontactdozen in de kamer plaatst. Wanneer je deze niet binnen bereik hebt, is het verstandig deze alsnog te laten plaatsen. Een verlengsnoer door je huis is natuurlijk geen gezicht! Met een stopcontact van Schneider Electric zit je altijd goed!

Welk model kies je?

Net als met andere soorten haarden, zijn er veel modellen van elektrische haarden om uit te kiezen. Zo kun je voor een inbouwhaard kiezen, welke in een muur geïntegreerd wordt, maar ook voor een opbouw of zelfs vrijstaande haard. Doordat de elektrische haard geen afvoer nodig heeft kun je ze niet alleen overal plaatsen, maar ook voor elk model gaan wat jij echt mooi vindt. Je bent dus nergens echt aan gebonden!

Wil je nog extra’s?

Doordat er geen echt vuur te pas komt aan een elektrische haard, kun je kiezen voor wat alternatieve vlammen. Denk bijvoorbeeld aan LED-projectie of hologram vlammen. Deze vlammen lijken heel realistisch en geven daardoor bijna dezelfde sfeer als een echte haard. Als je het nog af wilt maken kun je zelfs met waterdamp spelen. In dat geval heeft je haard een klein waterreservoir die zorgt voor wat dampen, waardoor het lijkt alsof je haard een beetje rookt. Met lichtprojectie door de damp lijken de vlammen nét echt!

 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief