De beste vakmannen voor jouw nieuwe open haard

Het is gezellig en knus om een open haard in huis te hebben. Het vlammenbeeld zorgt voor een uniek schouwspel en is sfeervol. Denk jij er ook zo over en ben je van plan om een nieuwe open haard te installeren? Het zelf bouwen van een open haard is niet een doorsnee doe-het-zelf klus. Vooral niet omdat de veiligheid natuurlijk een belangrijke rol speelt. Het risico op brandgevaar neemt toe als de open haard niet op een veilige manier wordt gebouwd. Als je niet zelf aan de slag wilt gaan, bestaat de mogelijkheid om een vakman in te huren.

Installatie van de open haard

Er komt veel kijken bij het installeren van een open haard. De positie moet bijvoorbeeld nauwkeurig worden bepaald. De uitgang van de rookkap dient bijvoorbeeld recht onder de plek van de installatie van het afvoerkanaal komen. De achterzijde dient waterpas te zijn en de ondergrond uiteraard hittebestendig. Zo zijn er allerlei aspecten om rekening mee te houden bij het bouwen van een nieuwe open haard. Er moet bijvoorbeeld ook nog een inspectie van de schoorsteen plaatsvinden als deze al aanwezig is. Een schoorsteen moet namelijk voldoen aan de brandveiligheidsaspecten, zoals deze in het Bouwbesluit zijn neergelegd. Het is daarom het beste om een klusjesman in te schakelen die ervaring heeft met de installatie van open haarden.

Open haard in nieuw interieur

Een open haard laten aanbrengen in het interieur is een kleine verbouwing. Als je toch bezig bent met verbouwen is het praktisch gezien handig om de rest van het interieur ook aan te pakken. Bijvoorbeeld door de wanden een andere kleur te geven. Of door dezelfde kleur opnieuw aan te brengen op muren en plafonds. Via Werkspot is het mogelijk om een schilder in te huren. Dit platform is eveneens geschikt om de beste vakmannen te vinden voor de installatie van jouw nieuwe open haard.

Denk om de jaarlijkse controle van de open haard

Na de installatie van de open haard is het heerlijk om van het haardvuur te genieten. Het is wel belangrijk dat je eenmaal per jaar de open haard laat controleren. Daarbij is het ook meteen mogelijk om de schoorsteen te laten vegen. Dat is belangrijk omdat een vervuilde schoorsteen risico´s met zich meebrengt. Bijvoorbeeld het risico op het ontstaan van een schoorsteenbrand of CO-vergiftiging. Het is niet verplicht om de schoorsteen te laten vegen, maar wel aan te raden.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief