pinterest
De voordelen van een echte haard t.o.v. een kunsthaard

De voordelen van een echte haard t.o.v. een kunsthaard

Kunsthaarden zijn de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Vooral met het oog op duurzaamheid en het überhaupt kwijt kunnen van een echte open haard in je woning. Ondanks dat kiezen ook heel veel mensen er toch voor om nog altijd voor een echte haard te gaan. Een echte haard heeft namelijk zeker wel een aantal voordelen ten opzichte van een kunsthaard:

  • Meer sfeer: Misschien wel de meest genoemde reden om voor een echte haard te gaan. Niks gaat boven het authentieke knisperende geluid van een echt brandende haard. Een huiskamer is direct een stuk sfeervoller.
  • Goedkoper: Over het algemeen is een echte haard een stuk goedkoper dan een kunsthaard. Een gashaard is bijvoorbeeld vrij prijzig bij aanschaf, omdat je echt een heel op zichzelf staand systeem koopt. Deze kosten bespaar je met een echte haard.
  • Warmte bij stroomuitval: Het komt misschien niet vaak voor, maar je bent toch heel blij als het wel zo is. Een echte open haard heeft natuurlijk geen stroom nodig en zal altijd blijven branden bij een stroomstoring. Ten opzichte van een kunsthaard is dit een klein maar fijn voordeel.

Een echte open haard optimaliseren

Ondanks deze voordelen is het toch de tendens dat meer en meer mensen bezig zijn met besparing, duurzaamheid en veiligheid. De echt traditionele open haard is qua efficiëntie en milieuvriendelijkheid misschien niet helemaal optimaal. Dit is in de loop der tijd wel een stuk beter geworden. Gelukkig zijn er dan ook een hoop dingen die je kunt doen met een echte open haard om deze efficiënter en veiliger te laten branden. Met enkele makkelijk toe te passen tips merk je al snel een waar verschil.

Ben je nog aan het twijfelen tussen een echte open haard en een kunsthaard? Neem dan de tips voor het verbeteren van een echte open haard mee. Vervolgens kun je zelf zorgvuldig vergelijken welke optie voor jou de voorkeur heeft. Door alle voor- en nadelen mee te laten wegen, weet je zeker dat je uiteindelijke de juiste keuze maakt. Je kijkt dan zonder spijt terug op het plaatsen van je nieuwe open haard.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen