pinterest
Vulkaan Schoorsteen freessysteem

Vulkaan Schoorsteen freessysteem

Ooit gehoord van een schoorsteenboorfreessysteem? Erg handig om te weten als u aan het verbouwen bent en een nieuwe houtkachel wilt plaatsen. Veel huizen dateren uit de jaren 30 of eerder. Deze woningen hebben vaak een schoorsteenkanaal met een te kleine diameter voor de huidige houtkachels op de markt. En voor verantwoord stoken moet het rookkanaal voldoen aan bepaalde normen. Dus voordat het nieuwe behang of verf op de schouw gaat raden wij aan eerst het rookkanaal na te kijken of deze ruim genoeg is.

Stofvrij huis

Bij een te klein rookkanaal was er tot voor kort maar een oplossing: de schoorsteen openhakken. Vulkaan uit Kootwijkerbroek heeft hier een gepatenteerd systeem voor ontwikkeld om dit process te omzeilen: de schoorsteenboorfrees. Met dit systeem kan een schoorsteen kanaal worden vergoot. Van bovenaf, zonder hak- en breekwerk. Deze boorfrees vergroot het kanaal tot een diameter van 150, 180 of 200 mm rond. Het stof het en gruis vallen naar beneden, waar het direct wordt opgevangen. De woning blijft dus zo goed als stofvrij.

Rookkanaal vergroten

De schoorsteenboorfrees heeft zijn diensten inmiddels al bewezen. Een echte uitkomst! Wie een oudere woning heeft, kan voortaan met een gerust hart voor een houtkachel kiezen. Vulkaan vergroot zonder hak en breekwerk het schoorsteenkanaal.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen