pinterest
Vervang je oude haard of kachel & ontvang inruilpremie

Vervang je oude haard of kachel & ontvang inruilpremie

In Nederland zijn ongeveer 500.000 verouderde (open)haarden, die nodig aan vervanging toe zijn. Daar zou verandering in moeten komen, want de nieuwe generatie kachels en haarden zijn energiezuiniger, milieuvriendelijker en bovendien veel gebruiksvriendelijker dan de verouderde toestellen. Beter voor mens, milieu en portemonnee!

Haarden- en Kachelbranche biedt inruilpremie voor oude haarden en kachels

Daarom is de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) met een landelijke actie begonnen, waarbij je tot € 350,-  inruilpremie kunt ontvangen voor je oude haard. We zetten de voordelen van een nieuw toestel voor je op een rij:

Moderne kachel: tot 85% meer rendement

FotoVervang je oude haard of kachel & ontvang inruilpremie

Moderne kachels verbranden hout op een veel hogere temperatuur waardoor het hout volledig verbrandt. Het rendement ligt daardoor hoger wat ook het warmtecomfort bevordert. “Een bestaande (open)haard renoveren en upgraden is in vrijwel elke situatie eenvoudig te doen. Daarvoor zijn zeer goede oplossingen beschikbaar. Het rendement gaat dan van 15-20% naar 75-85%,’’ zegt Gert Kooij, woordvoerder van de NHK.

Nauwelijks rookoverlast

De nieuwe generatie houtkachels veroorzaakt ook nauwelijks nog rookoverlast, mits op de juiste manier wordt gestookt.

“De meeste rookoverlast wordt veroorzaakt door verkeerd stookgedrag. Vaak is dit onbewust omdat de stoker zich niet realiseert dat goed stookhout aan voorwaarden moet voldoen. Dat betekent schoon, droog hout van polsdikte en geen behandeld hout als spaanplaat of multiplex. Daarom is een gratis stookcursus onderdeel van onze landelijke actie, “aldus Kooij.

50% minder fijnstof uitstoot

Nieuwe generatie hout- en pelletkachels zijn ook beter voor het milieu. Ze scoren qua emissie veel beter dan oude kachels en open haarden. Door de toegenomen efficiëntie stoot een nieuwe kachel namelijk tot 50% minder fijnstof uit. En in vergelijking met een open haard zelfs honderden procenten.

Tijdelijk € 350,-  inruilpremie en stookcursus

De inruilactie is een initiatief van de NHK en geldt voor inruil tegen een houthaard of kachel met minimaal een A-label of een gashaard met minimaal C-label De consument wordt daarbij volledig ontzorgd doordat de NHK zorgdraagt voor verantwoorde inname en recycling van de oude haarden. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een gratis stookcursus voor verantwoord stookgedrag. De actie loopt tot en met 31 maart 2018. Voor meer informatie en actievoorwaarden zie: stichting-nhk.nl.

Bekijk hier welke haarden in aanmerking komen voor deze actie

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen