pinterest
Veilige installatie van een pelletkachel

Veilige installatie van een pelletkachel

Steeds meer mensen kiezen voor een pelletkachel in huis. Met een pellet wordt de ruimte duurzaam verwarmd en kan je de energiekosten flink verlagen. Het is belangrijk om deze kachels goed te installeren om incidenten (zoals brand) te voorkomen. Laat daarom de installatie altijd over aan een erkende installateur, die op de hoogte is van de wet en regelgeving en informatie kan geven over de werking en het onderhoud van de pelletkachel.

Over de pelletkachel

Pelletkachels hebben veel voordelen: ze hebben een hoog rendement, controleerbare warmte en zijn milieuvriendelijk. De pellets waar deze kachels op branden, zijn geperste houtkorrels uit afvalhout of zaagsel. Omdat een pelletkachel duurzaam verwarmd, kan er voor het gebruik van een pelletkachel zelfs subsidie bij de overheid worden aangevraagd.

Nu er steeds meer pelletkachels gebruikt worden, krijgt de brandweer vaker meldingen van incidenten met pelletkachels. Dit heeft vaak te maken met ondeugdelijke installaties van pelletkachels; de kachel is dan op een gevelafvoer aangesloten. Wanneer je zorgt voor een goede installatie, onderhoud en gebruik van de pelletkachel, zorg je voor een veilige situatie. NHK heeft de regelgeving voor je op een rij gezet.

Wettelijke eisen:

 

FotoVeilige installatie van een pelletkachel

Meer weten over pelletkachels? Kijk dan hier

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen