Warme woontrend: de gesloten houthaard

Ben je op zoek naar een haard en hou je van de gezellige en knusse sfeer van een houthaard? Dan geeft UW Haard graag wat nuttige tips. Waar we vroeger vaak en graag stookten met openhaard, zijn gesloten houthaarden tegenwoordig erg populair. Dit zijn moderne haarden, die kunnen voldoen aan de Europese energielabels.

We zetten de belangrijkste trends en veranderingen qua regelgeving op een rij, zodat je een weldoordachte keuze kan maken en maximaal plezier beleeft aan je houthaard.

Milieuvriendelijk stoken

Sinds het Europese energielabel voor haarden van kracht is, is het van groot belang dat er op een juiste en milieuvriendelijke manier wordt gestookt. Gelukkig zijn er steeds meer innovaties, die zorgen voor een optimale verbranding. Door deze nieuwe technieken behoren de gesloten houthaarden van het bekende haardenmerk Kalfire tot de milieuvriendelijkste houthaarden ter wereld en hebben minimaal een A of A+ label.

Deze moderne houthaarden zijn mooi van buiten en slim van binnen; bijvoorbeeld door de geautomatiseerde luchttoevoer die aangestuurd wordt door een slimme thermostaat. Dit zorgt voor een betere verbranding en een prettig en gezond klimaat in het huis. Door middel van deze en andere innovaties wordt minder hout verbruikt en krijg je een hoog rendement.

Gesloten houthaard - inbouwhaard van Kalfire #haard #haardentrends #haardeninspiratie #houthaard #tunnelhaard #kalfire

Deze gesloten haarden passen ook perfect bij de laatste woontrends. Zo wordt bij de creatie van een houthaard veel zorg besteed aan een extra beleving van de woonruimte. En er is veel aandacht voor het gebruiksgemak van de haarden; een innovatie die wordt toegepast op alle gesloten houthaarden is het Easy Door System, waarmee het glas gemakkelijk wordt geopend en kan worden gereinigd. Foto - Kalfire front W85/40F

De mogelijkheden van een gesloten houthaard

Gesloten houthaarden zijn in de loop der jaren steeds moderner geworden qua looks en zijn er in verschillende modellen. De meest bekende uitvoering is de fronthaard, waarbij alleen aan de voorzijde glas zit. Andere uitvoeringen zijn de hoekhaard en de driezijdige haard, waarbij het vuur vanaf twee of drie verschillende zijden te beleven is.

De tunnelhaard is de trend van dit moment

Tunnelhaard - doorkijkhaard - houthaard - gesloten houthaard van Kalfire #haard #haardentrends #haardeninspiratie #houthaard #tunnelhaard #kalfire

Een unieke uitvoering is de tunnelhaard, dé trend van dit moment op het gebied van haarden. Het vuur is vanaf beide kanten te zien en te voelen en je hebt de mogelijkheid om het hout aan twee kanten te stoken. De tunnelhaard, ook wel doorkijkhaard genoemd, is perfect te integreren in het interieur door bijvoorbeeld als scheiding te gebruiken tussen twee leefruimtes. Foto - Kalfire tunnelhaard W80/52T

Stimulering kwalitatieve haarden

Naast de energielabels die sinds deze maand van kracht zijn, komt de NHK (Nederlandse Haarden- en Kachelbranche) met een initiatief om verouderende en bovenmatig vervuilende haarden uit de markt te verwijderen. Het doel hiervan is om energie te besparen en de CO2-uitstoot terug te dringen.

Particulieren en bedrijven die een kwalitatieve houthaard (minimaal A-label) of gashaard (minimaal C-label) kopen ter vervanging van een oud toestel (15 jaar of ouder), krijgen tot 350 euro retour op de aankoop en installatie van de nieuwe haard. Zowel de gas- als houthaarden van Kalfire komen in aanmerking voor deze vervangingsregeling.

Gesloten houthaard - inbouwhaard van Kalfire #haard #haardentrends #haardeninspiratie #houthaard #tunnelhaard #kalfire

Kalfire is Nederlands producent van hoogwaardige gas- en houthaarden. Het assortiment bevat gas- en houthaarden in 46 modellen met vele opties, waardoor er meer dan 2.000 mogelijkheden bestaan. De op maat gemaakte designhaarden zijn daarnaast voorzien van innovatieve verbrandingstechnieken waardoor deze milieuvriendelijk, duurzaam en zuinig zijn.

Meer informatie over de haarden van Kalfire? Vraag hieronder vrijblijvend informatie aan of orienteer je bij een bezoek aan een verkooppunt in de buurt.

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen