Subsidie voor pelletkachel

Subsidie voor pelletkachel

Ben je op zoek naar een kachel om je huis met duurzame energie te verwarmen? Denk dan ook eens aan een pelletkachel. Deze kachels doen denken aan een houtkachel, maar zijn energiezuiniger en gemakkelijk in het gebruik. En het mooie is: je kan tegenwoordig subsidie aanvragen voor deze duurzame kachels!

Duurzame warmte in huis

Het ministerie van Econimische Zaken heeft 70 miljoen euro beschikbaar gesteld om het gebruik van apparaten die het huis duurzaam verwarmen te stimuleren. Het gaat hierbij om een subsidieregeling voor pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Er kan flink energie worden bespaard en de CO2-uitstoot kan worden teruggedrongen door Nederlandse huizen minder door gas en meer door duurzame warmte te verwarmen. Ook levert het huishoudens een flink lagere energierekening op. "De overstap naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen met alle Nederlanders worden gemaakt", zegt Minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Subsidieregeling voor pelletkachels

Een pelletkachel verbrandt houtpellets van samengeperst houtafval. De kachel lijkt qua uiterlijk op een houtkachel, maar is veel energiezuiniger. Een pelletkachel levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 490 euro per jaar en kost gemiddeld 4.000 euro. Een huishouden kan hiervoor 500 euro subsidie aanvragen. Bij pelletkachels met een vermogen boven de 10 kilowatt komt hier voor iedere extra kilowatt nog 50 euro aan subsidie bovenop. Bekijk hier voorbeelden van pelletkachels van verschillende merken en vraag gratis informatie aan.

Pelletkachel MCZ Toba (Fero) - subsidie voor pelletkachels
Foto: Pelletkachel MCZ Toba via Fero

Vraag ook subsidie aan voor een zonneboiler & warmtepomp

Via een zonneboiler wordt zonlicht omgezet naar warmte voor het verwarmen van ruimtes of water. Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 130 euro per jaar en kost tussen de 2.000 en 5.000 euro. Een huishouden kan hiervoor gemiddeld een subsidie van € 650 euro aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler.
Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, bodem of het grondwater warmte haalt en geschikt maakt voor het verwarmen van ruimtes of water. In bestaande woningen wordt vaak gebruik gemaakt van hybride warmtepompen, die gecombineerd worden met CV-ketels. Een hybride warmtepomp levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van tussen de 200 en 300 euro per jaar en kost tussen de 5.000 en 7.000 euro. Een huishouden kan hiervoor tot 1.500 euro subsidie aanvragen, afhankelijk van het type warmtepomp.

Lees hier de voorwaarden van de subsidieregeling

Infographic subsidie duurzame apparaten in huis. Bron Economische Zaken

Bron: Rijksoverheid

Bewaren


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP