Heerlijke stralingswarmte met een massakachel of -haard

Heerlijke stralingswarmte met een massakachel of -haard

Tegelkachels zien we steeds minder; ze worden tegenwoordig vervangen door de niet langer met tegels bedekte massahaarden en massakachels. Deze haarden hebben hetzelfde werkingsprincipe: een paar uur stoken voor 12 tot 24 uur heerlijke warmte. Met een strakke ombouw zijn deze massakachels kampioenen in tijdwinst, toprendement, ecologische en gezonde verwarming. Het design van de modellen van Ortner kan vrij gekozen worden, wat deze kachels een stijlvolle, duurzame en gezonde aanwinst voor elke woning maakt.

Ortner massakachels en haarden

Alhoewel het ook anders kan, wordt een Ortner massahaard meestal gestookt volgens het "topfire"-principe, waarin een grote hoeveelheid hout in één keer van boven naar beneden opbrandt. In combinatie met de automatische luchtaanvoer kan men dit ook 's morgens doen en vervolgens naar het werk gaan. De snelheid waarmee de warmte wordt afgegeven wordt bepaald door de keuze van de ombouwmaterialen, zodat oververhitting zelfs in de best geïsoleerde woningen kan uitgesloten worden. Het resultaat is steeds een zachte, gelijkmatige stralingswarmte die een bijzonder warmtecomfort biedt, een gezond binnenhuisklimaat schept en extra energiebesparing oplevert doordat ze lang in de woning blijft.

Voorbeelden van Ortner massahaarden & kachels

Ortner massakachel met stralingswarmte in model tunnelhaard als ruimteverdeler. een paar uur stoken voor 12 tot 24 uur warmte.

Ortner accumulerende houtkachel met stralingswarmte: een paar uur stoken voor 12 tot 24 uur warmte.
Ortner massakachel ingebouwd: een paar uur stoken voor 12 tot 24 uur warmte.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief