pinterest
Pelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Pelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

We gaan weer heerlijk cocoonen in huis nu het buiten langzaam natter en kouder wordt. Niks mis met wat gezelligheid! Ben je nog op zoek naar een duurzaam verwarmende sfeermaker in je interieur? Dan hebben wij een topper voor je: de pelletkachel! We vertellen graag wat meer over deze toestellen en zetten een paar mooie exemplaren voor je op een rij. Kiezen maar!

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Pelletkachel MCZ Alea Easy

Energiezuinig en zonder gasaansluiting

Pelletkachels hebben een hoog rendement en een groot gebruiksgemak, want ze werken automatisch. Dat zorgt ook nog eens voor een heel goede verbranding. Je verwarmt de kamer energiezuinig en zonder aardgas en de houtpellets brengen de gezellige vlammen van een houtkachel.

Wanneer je graag hout stookt voor de sfeer, dan is een pelletkachel een schone en gezonde oplossing. De moderne toestellen voldoen aan de strenge Ecodesign normen voor 2022 en wanneer je je pelletkachel op de juiste wijze gebruikt, beperk je de overlast voor buren en het milieu. Lees hierover meer op Milieucentraal.

We zetten een aantal moderne en innovatieve toestellen met verschillende technologieën voor je op een rij. Voor elk wat wils!

Draaibaar

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Pelletkachel Stûv P-10

De Stûv P-10 pelletkachel heeft een draaibaar bovendeel, die het vuur in de spotlights zet. Het onderste deel is voor de pelletkorrelvoorraad. Op de foto is de pelletkachel geplaatst in een architectenwoning van 220 vierkant meter, dat gerenoveerd werd door het kantoor Roulle-Oliveira Architectes. De grote leefruimte bevindt zich op de eerste verdieping en daarom was de keuze voor pellets door de bewoners heel bewust. Het is veel praktischer om zakken te verplaatsen dan houtblokken. Er werd gekozen voor de P-10 vanwege het elegante design - alle technische elementen zoals het pelletreservoir en de aslade zijn verstopt in het onderste gedeelte - en de herkenbare vlam van het Belgische Stûv. Bekijk de werking

Hybride

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Hybride kachel Rika Paro 

De RIKA Paro is een sfeervolle hybride kachel. Je kan genieten van het comfort en gemak van een moderne pelletkachel en de gezelligheid van het vlammenspel van een houtkachel. Deze kachel detecteert automatisch of je met hout of pellets verwarmt en schakelt automatisch over, ook als je geen hout bijvult. De as valt automatisch in de aslade.

Multi-Air

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Multi-air pelletkachel Auro van Klover via Art of Fire

De pelletkachels met multi-air luchtverspreiding van Klover kunnen meerdere ruimtes tegelijk verwarmen, dit vanwege de gepatenteerde luchtverspreiding van Klover. De AURA 120 (foto) mag gezien worden. Door het kleurcontrast van de deur en de buitenzijde, krijgt het vuur nóg meer aandacht. De voor- en bovenzijde zijn gemaakt van gietstaal en met de zelfreinigende brander gaat deze kachel lang mee.

Klaar voor de smartphone

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Pelletkachel MCZ Cute Maestro

Bedien je graag je apparaten met je smartphone? Met een MCZ Maestro kan dat. Op afstand of in dezelfde ruimte, het gebruiksgemak van deze mooie kachels is enorm. Je kan natuurlijk altijd zelf kiezen hoe je hem bedient: via smartphone, de display, een thermostaat, of via de afstandsbediening. De ventilatie kan op de meeste Maestro toestellen uitgeschakeld worden, voor een fluisterstille werking.

Met de pelletsensor krijg je een waarschuwing op je smartphone wanneer de tank bijna leeg is. Je kan ook kiezen voor de temperatuursensor: zo kan de temperatuur in een andere hoek van de ruimte gemeten worden, om de warmte nog beter te verdelen. De Maestro’s van MCZ zijn er in meerdere vermogens en uitvoeringen: er zijn maar liefst 28 modellen om uit te kiezen.

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Pelletkachel MCZ Reflex Maestro 

Basic & betrouwbaar

EASY is een pelletkachel in zijn puurste vorm: een basic en betrouwbaar toestel, programmeerbaar en bedienbaar via een ingebouwd bedieningspaneel. EASY staat dan ook niet voor niets voor 'eenvoudig'. De kachelreeks omvat meerdere toestellen, van 6 kW tot 10 kW en ze zijn ook met WiFi uit te rusten. Ze zijn robuust gebouwd met gietijzeren onderdelen, maar bieden wat minder mogelijkheden dan de hierboven beschreven Maestro modellen.

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Pelletkachel MCZ Amy Easy

Hydromatic

De MCZ Hydromatic pelletkachels produceren warm water voor de radiatoren én warme lucht voor de woonruimte. Zo geniet je van een aangename vlam in de woonkamer, terwijl ook andere ruimtes opgewarmd worden. Een Hydromatic is al helemaal uitgerust met hoogrendementspomp, veiligheidskleppen, expansievat en alle benodigdheden voor de CV. Een compleet systeem in een compact toestel!

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Pelletkachel MCZ Ego Maestro Hydromatic

De MCZ Hydromatic is beschikbaar in 3 vermogens: 12 kW, 16 kW of 24 kW. Dit maakt ze geschikt voor kleine, middelgrote én grote woningen. Onderhoud is eenvoudig. Deze toestellen zijn zelfreinigend en volledig automatisch. Dankzij de extra grote aslade hoef je deze slechts éénmaal per week te legen. Ook aan comfort werd gedacht, want deze toestellen zijn bedienbaar vanop afstand via WiFi.

FotoPelletkachels: de energiezuinige verwarmers in huis

Pelletkachel pellethaard MCZ Vivi 90 Maestro Hydromatic

Lijkt het je wel wat en wil je meer weten over pelletkachels? Vraag dan informatie aan

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen